Trans Over Temp - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > Trans Over Temp

SPARTAN LOCKERS are on sale BIG TIME at ROCKRIDGE 4WD!FS: Jeep Fog Light LED Bulbs! Several Brightness Options! Yukon Ultimate 35 axle kit for c/clip axles with Yukon Zip

Reply
Unread 08-13-2009, 08:37 PM   #1
WK05
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Puerto Rico
Posts: 9
Trans Over Temp

Recently, when turning my ignition key from acc. to on the display shows a trans. over temp message. I noticed hesitations when accelerating in first and probably every gear from 1K to 2K rpms. Is there a solution, or tsb. ? Could I do a tranny flush?

WK05 is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2009, 09:16 PM   #2
scottydog
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 257
Maybe a faulty transmission temperature sensor?
scottydog is offline   Reply With Quote
Unread 08-17-2009, 12:56 AM   #3
drysuitdiver
Registered User
2007 XK Commander 
 
Join Date: Feb 2008
Location: London UK
Posts: 204
known issue on WKs and XKs

tranny flush won't solve the problem neither will replacing sensors. Jeep are not doing anything about it.

the hesitation is in your mind .
drysuitdiver is offline   Reply With Quote
Unread 08-17-2009, 07:41 AM   #4
scottydog
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 257
The tranny fluid level is correct yes?
scottydog is offline   Reply With Quote
Unread 10-03-2009, 03:01 PM   #5
scootr29
Web Wheeler
 
scootr29's Avatar
2008 WK 
 
Join Date: Jan 2008
Location: SC
Posts: 2,687
Last night while at Publix I had an interesting thing happen. Started Jeep, dropped handbrake put shifter into reverse. Dash lights up like a Christmas tree, Trans over Temp is on the display window and Jeep shuts off.

Try to re-start and nothing.

After a 2 minute wait I try to re-start and everything works fine.

Any thoughts????
scootr29 is offline   Reply With Quote
Unread 10-03-2009, 05:40 PM   #6
oldmac1
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Western Pa
Posts: 257
I got 10 feet and it died the same way. Would not start. Got out of the car and walked around it to cool off and got back in and it started. This was two weeks ago and been running fine since. Trans over temp must have some glitch.
__________________
Oldmac1
14 GC Overland
12 Liberty
15 Rubicon Unlimited
oldmac1 is offline   Reply With Quote
Unread 10-03-2009, 06:51 PM   #7
NDSU_Bison
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Oregon
Posts: 688
The transmission control module went out on our Jeep last week which resulted in all of the warning lights coming on and all of the warnings alternating on the EVIC. Thinking back, I had noticed the upshifts occurring a little later once in a while.
NDSU_Bison is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.