stuttering/clunking at speed under load. Help new baby coming Jeep is acting up! - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 08-09-2013, 02:27 PM Thread Starter
Ruckus02
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Canada
Posts: 46
stuttering/clunking at speed under load. Help new baby coming Jeep is acting up!

2006 WK 3.7 AWD. The jeep is acting really crazy at highway seed (~2000rpm). At first it was just under load, like going up hills. Then after a week its happening on level ground. It is like a series of mini-stalls in rapid succession. When I let off the gas its fine. The engine will not do it on its own with the jeep in P or N, or in the driveway at any rpm in D with brake on. No codes. Transmission was flushed at dealer 6 months ago. 150,000km 0r 90,000 miles. Just cleaned the TB and installed a new TPS. Had dealer check tranny, fluid is good. They got no codes either. Any help here would be appreciated. My wife is about to give birth to #2 and putting them both in a lifted TJ Rubicon is very difficult for her. Thank you!

Ruckus02 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 08-09-2013, 02:48 PM
yzjwk
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2011
Location: Lac du Bonnet
Posts: 1,221
Quote:
Originally Posted by Ruckus02 View Post
2006 WK 3.7 AWD. The jeep is acting really crazy at highway seed (~2000rpm). At first it was just under load, like going up hills. Then after a week its happening on level ground. It is like a series of mini-stalls in rapid succession. When I let off the gas its fine. The engine will not do it on its own with the jeep in P or N, or in the driveway at any rpm in D with brake on. No codes. Transmission was flushed at dealer 6 months ago. 150,000km 0r 90,000 miles. Just cleaned the TB and installed a new TPS. Had dealer check tranny, fluid is good. They got no codes either. Any help here would be appreciated. My wife is about to give birth to #2 and putting them both in a lifted TJ Rubicon is very difficult for her. Thank you!
If there are no codes , the only stab in the dark i will take is that it's not the engine that's causing it . Sounds to me like the lock up torque converter (or possibly the final drive clutch ) is letting go and locking up again. . Also FWIW Chrysler does not recomend transmission flushing of any kind .

5 and counting :05 WK 5.7 HEMI
90 YJ Islander 4.2L
94 ZJ Ltd 5.2 ,00 WJ 4.0
2010 MK Patriot
yzjwk is offline  
post #3 of 3 Old 08-09-2013, 03:23 PM Thread Starter
Ruckus02
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Canada
Posts: 46
Thank you. They changed the fluid and filter. Perhaps I was incorrect when I said flush.
Ruckus02 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome