Starting problem - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 09-18-2015, 07:19 PM Thread Starter
jkann1
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Location: Alexandria
Posts: 2
Starting problem

I have 06 commander 5.7 Hemi every once in awhile not all the time I go to start it... it just clicks and it will start after 20 or more click.. can anyone tell how to fix this... thanks for your time

jkann1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 09-18-2015, 07:43 PM
Tekn0logy
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: May 2014
Location: Mount Laurel
Posts: 65
Check battery terminals for corrosion and tightness
Check battery voltage
Check fluid level in the battery, add distilled water only if necessary
Load test the battery
After all of that if you find nothing wrong, your starter might be on its way out.
Tekn0logy is offline  
post #3 of 5 Old 09-19-2015, 06:14 AM
JKM
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Dec 2008
Location: Toronto
Posts: 599
How old is the battery? If more than 5yrs old may be time for a change. Best way to test it is a load test, done for free at most autoparts stores.
If not the battery, then a common issue is a bad connection at the solenoid. It's the Yellow wire at the solenoid. Basically corrosion inside the female blade terminal. Very common and search for yellow wire on the forum and you will find how-tos for a fix.
JKM is offline  
post #4 of 5 Old 09-24-2015, 08:46 PM
DunnieMorgan
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2015
Location: Acworth
Posts: 2
I had this same issue and replaced the battery due to it was 5 years old. It was fine for a week and then the issue reappeared. I replaced starter signal wire connector, didn't solve the issue. Next thing i changed was ignition electrical switch, no start click progressively got worse. At this point i decided to change the starter which solved my issue.
DunnieMorgan is offline  
post #5 of 5 Old 09-25-2015, 09:30 AM
JeepN4KC
Keep on Jeepin on........
 
JeepN4KC's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Blue Springs
Posts: 6,786
Usually the clicking is indicative of a battery with enough juice to hit the solenoid on the starter but not enough juice to spin the starter against the engine. So it just keeps trying to no avail.

Your battery is probably on the fritz.

~Mike~

Build Thread WK
Other Build Thread XJ
September 2013/January 2015 COTM
JeepN4KC is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome