Satellite Radio - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > Satellite Radio

ROCK BOTTOM prices on LIFT KITS at Rockridge4wd!! WANT TO Alloy usa heavy duty ball joint kitsWe have FLASHLIGHTS! Great for your Emergency bag!

Reply
Unread 12-18-2013, 06:56 PM   #1
cvilleBill
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Charlottesville, Virginia
Posts: 8
Satellite Radio

Hello All

I have an 05 wk with the nav radio that keeps telling me "No Signal" when on satellite. I know the subscription is current. Is their a common place where the antenna connection is loose? Thanks for any help.

cvilleBill is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-24-2013, 08:44 PM   #2
bigphil76
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Asheville NC
Posts: 111
Mine does the same. I've checked the entire system. Seems to be the antenna in the back passenger side. Haven't got around to replacing it.
__________________
97 ZJ 4.0, 2005 WK Hemi, Khaki WK Club #50 !!!!!!!GO TAR HEELS!!!!!!!!
bigphil76 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-24-2013, 09:45 PM   #3
rollindom
Member
 
rollindom's Avatar
2005 WK 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Pasco, Wa
Posts: 172
If you have the REC navi unit, here is something to try. Go to the XM Sirius web site and refresh the sat radio. With the power off press and hold the load and set buttons simultaneously for like five seconds. This should bring up the radio ID#. Enter that number in the refresh radio section on the Sirius web site and that might correct it. That's what fixed mine anyway.
rollindom is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-25-2013, 09:11 PM   #4
bigphil76
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Asheville NC
Posts: 111
I've tried that. Stayed on the phone with Sirius for over a hour. I'm sure it's the antenna. I've even unplugged the stereo completely and still no signal.
__________________
97 ZJ 4.0, 2005 WK Hemi, Khaki WK Club #50 !!!!!!!GO TAR HEELS!!!!!!!!
bigphil76 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-26-2013, 12:40 AM   #5
trax95008
Registered User
2006 XK Commander 
 
Join Date: Dec 2005
Location: , California
Posts: 1,208
Your issue is definitely antenna related. Start at the receiver, and make your way back. Im not sure where the receiver is in your WK, it's under the back seat in my XK. Maybe the antenna simply came unplugged
trax95008 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-31-2013, 12:09 PM   #6
croth
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Fillmore, New York
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by bigphil76 View Post
Mine does the same. I've checked the entire system. Seems to be the antenna in the back passenger side. Haven't got around to replacing it.
Mine is also doing the same thing. Tried refreshing with Sirius to no avail. Mine seems to quit when it gets fairly cold out. Let me know what you find, I'd be very interested.
__________________
Craig
croth is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 01-09-2014, 11:16 PM   #7
ghostrider2
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Dover, DE
Posts: 23
On my '07 Laredo with the Boston Accoustics, the satellite radio antenna is just forward of the hatch on the roof, in the centre.
ghostrider2 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 01-10-2014, 04:31 PM   #8
robpp
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Colorado
Posts: 1,242
^^^^^^ the antenna on the roof. that wire runs down the right side D pillar and connects to the sat radio box that is located by the rear wheel well under the interior panel. then wires run from the box up to the HU. they run along the bottom the door wells to the dash on the right side.

trace the wires. i suspect the BOX in the fender well is going bad. just a guess.
__________________
Rob 007 Laredo 4.7 FFV 27X; DeBadg'd; Zaino'd; SRT8 Grill, Pedals, Strut; ClearBra; WeatherTech; LED Reverse; HIR Hi/Lo; SS Fog; Stealth Turns; 15% Tint; Stubbie; Rear Spoiler; Magnaflow; V1; 22Elite Console/Visors; Body Kit; Color Match Everything; TintedTails; K&N 63; Front Skid; QuickOilDrainValve; BatteryTender; SuperChips 91; Bilstein; Billet Window Switches; Greasable Addco Sways; RamMedic Hood; Fastman TB; BWoody Links; Kicker Upgrade w/Single Sub; AVIC F90BT Hacked; NeffyWrap ABCD; Putco LEDs; Viper 20s w/255/50; R1 Slot/Dimple w/Hawk Pro Ceramic; Whistler Mod w/FlashTech Halos
robpp is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 01-11-2014, 10:54 AM   #9
bigphil76
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Asheville NC
Posts: 111
Do we have anybody that has had this problem fixed by the sat box in rear panel.? I don't want to be the first to try and it not work. Any takers?
__________________
97 ZJ 4.0, 2005 WK Hemi, Khaki WK Club #50 !!!!!!!GO TAR HEELS!!!!!!!!
bigphil76 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.