recall 2005 to 2010 Grand Cherokees, 2006 to 2010 Commanders - Page 7 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > recall 2005 to 2010 Grand Cherokees, 2006 to 2010 Commanders

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineHalloween Savings to die for!We have Engo 10k Synthetic IN STOCK!!! Hurry while supplie

Reply
Unread 08-19-2013, 06:30 PM   #91
suzieque
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Canada
Posts: 1,809
Quote:
Originally Posted by jjarvis0007 View Post
I'll be bringing out the service manager and explaining the potential problem and showing him my 4 Low works.
good idea! I don't want to be told it was broke when I dropped it off and charged for a transfer case.

__________________
2008 WK "S" Limited bright metallic silver exterior, light graystone interior, 5 speed W5J400 transmission, June 18/2008 build, C213RE rear differential with 3.73 axle ratio, C200FE front differential with 3.73 axle ratio, 245/60R18 Goodyear Fortera tires (stock summer tires), NV245 transfer case, GT2056V turbo, 3.0L CRD (OM642.980)
suzieque is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-19-2013, 08:06 PM   #92
R32R1
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Oct 2011
Location: South County, RI
Posts: 209
Quote:
Originally Posted by RockinR View Post
Read the previous post. I had the same problem. It is caused by the dealer not following the correct proceedure during the reprogram.
Can it be redone or is it too late?
R32R1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-19-2013, 08:29 PM   #93
R32R1
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Oct 2011
Location: South County, RI
Posts: 209
Look what I found!! Scroll half way down. Chrysler has already checked on this apparently:

http://www.wkjeeps.com/recalls/recall_n2313.pdf
R32R1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 05:55 AM   #94
LJS8510
Web Wheeler
 
LJS8510's Avatar
2008 WK 
 
Join Date: Oct 2007
Location: Chicago Il, IL
Posts: 1,326
Quote:
Originally Posted by pinstripefan90 View Post
I'm a chrysler dodge jeep tech and all it is is a flash to the FDCM (Final Drive Control Module) and w/ the new software supposedly it will avoid the possibility of this incident occurring.

- Jake
It's great to have a Jeep Tech on here, Thanks Jake

But what about the guys who have had the flash done and lost 4-low?
__________________

08 CRD @ 163,000
OME HD Lift about 3"
4xGuard Rails
Stillens
AEV Wheels 5.75 BS
JBA UCA's
GSA 255/75/17 32.1" (no bolt cut/no pinch weld)
spare 265/70/17 stock location
Lockpic, 100,000 club
LJS8510 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 08:04 AM   #95
suzieque
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Canada
Posts: 1,809
Quote:
Originally Posted by LJS8510 View Post
But what about the guys who have had the flash done and lost 4-low?
the pdf posted above describes the c140f code ("service 4wd"). if the tech sees the code, the pdf just says to try clearing the code 3 times.
__________________
2008 WK "S" Limited bright metallic silver exterior, light graystone interior, 5 speed W5J400 transmission, June 18/2008 build, C213RE rear differential with 3.73 axle ratio, C200FE front differential with 3.73 axle ratio, 245/60R18 Goodyear Fortera tires (stock summer tires), NV245 transfer case, GT2056V turbo, 3.0L CRD (OM642.980)
suzieque is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 08:37 AM   #96
blue3
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2011
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by RockinR View Post
Well I have a habit of shifting into 4 Lo every Saturday morning, rolling back a few yards, then shifting back to high. That is why I caught it fairly quickly. What frightens me is the dealer wanting to charge me $600.00 for a new T-Case actuator. If I hadn't been fairly knowledgable about the recall I would have paid for a new Actuator, and it still wouldn't have fixed it. I am pretty sure they were supposed to disconnect the final drive shift module prior to the reprogram, which they did the second time.
I am glad I checked this thread before I headed in for the recall!

Is there a need to periodically run in 4Lo, other than to verify function before you might need to use it? Also, don't understand why you roll backwards.
blue3 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 09:08 AM   #97
jjarvis0007
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: NLR, AR
Posts: 410
Fixing to go pick my Jeep up from the dealership. I'll be making sure my 4lo works just the same as it did before bringing out in this morning. I showed the service manager that it worked when dropping it off.
jjarvis0007 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 09:11 AM   #98
GregK340
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Liverpool, NY
Posts: 75
Just had the recall done this morning, no problems, 4 lo worked before and after.
GregK340 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 10:23 AM   #99
jjarvis0007
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: NLR, AR
Posts: 410
Service 4wd light came on. Sitting here trying to get it fixed now. At least they knew it worked before the flash. I am only the 3rd person to bring it in for recall. They said they had 133 more to do.
jjarvis0007 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 01:39 PM   #100
jjarvis0007
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: NLR, AR
Posts: 410
Good to go. Showed him the PDF file that was posted above and they copied it and everything worked out great.
jjarvis0007 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 03:07 PM   #101
blue3
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2011
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by jjarvis0007 View Post
Good to go. Showed him the PDF file that was posted above and they copied it and everything worked out great.
So good to hear.
I am going over right now, and taking the pdf with me.

Does the error code pop up right away, or does it only happen after you try to engage 4LO?
blue3 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 03:48 PM   #102
bmac13579
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Swedesboro, NJ
Posts: 73
My code "Service 4Wheel Drive System" only appeared when I went to shift into 4lo after having the reflash completed. I think I'm going to get in touch with the dealer that performed the service and see if try have any idea about it. If not, I now know that there may be a way to get it to work.
__________________
2007 WK - Silver WK Club Member #71, 4.7L V8, 5 spd Auto, Autobot Decal (grfxedge.com), Aspen Creek Front Tow Shackles, Factory Tow Hitch
Check out more pictures and info here: www.mywk.tumblr.com
bmac13579 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 04:00 PM   #103
jjarvis0007
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: NLR, AR
Posts: 410
Quote:
Originally Posted by blue3 View Post

So good to hear.
I am going over right now, and taking the pdf with me.

Does the error code pop up right away, or does it only happen after you try to engage 4LO?
Only when trying to engage. I told him he might want to call the other 2 people that had been in for the recall. They probably didnt know any better.
jjarvis0007 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 06:40 PM   #104
blue3
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2011
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by jjarvis0007 View Post
Only when trying to engage. I told him he might want to call the other 2 people that had been in for the recall. They probably didnt know any better.

Just got mine done. The dealer said they didn't know anything about it (the 4lo issue) and they had only just started doing the service. I asked them to check the operation of the 4lo before giving it back to me, who knows if they actually did. I did check it myself before leaving the lot. Seems OK.

I wonder why some people are having the error code and others not?
blue3 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-20-2013, 06:54 PM   #105
jjarvis0007
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: NLR, AR
Posts: 410
I just talked to a shop foremen from a local Jeep dealer and he said it was a knucklehead not following the protocol on how to flash the system. He ended up being the foremen of the shop where I took my Jeep too.
jjarvis0007 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.