Power Windows, Doorlocks dead - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > Power Windows, Doorlocks dead

Engo LED Flush Mount Lights *PAIR* Flood or Spot 1,600 LumYukon Ultimate 35 axle kit for c/clip axles with Yukon ZipRockridge 4WD IS Taking Zone Offroad Suspension Lift Kits

Reply
Unread 05-04-2012, 06:26 AM   #1
msasbill
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Oct 2010
Location: Asheville, NC
Posts: 9
Power Windows, Doorlocks dead

Hi, I did some searching and didn't find anything exhaustive. I have an 05 Laredo and yesterday, out of the clear blue, my remote didn't unlock the doors. I manually unlocked the door, and got in to let in my fiance on the other side, and the unlock button didn't work either.

I didn't think about it because the ac was on since it was almost 90 here, but this morning I thought to check the power windows... which also are not working.

Seems there is some type of control module in the door, plus the option of the whole main switch being bad... I don't want to just go around changing parts for the sake of it.

Any insight would be greatly appreciated guys!

msasbill is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-04-2012, 10:56 AM   #2
modette
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2011
Location: Monument, CO
Posts: 457
Is there a fuse to check? Always a good place to start.
modette is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-04-2012, 11:51 AM   #3
msasbill
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Oct 2010
Location: Asheville, NC
Posts: 9
I'll check the fuses when I get home today, but per the manual, windows are doorlocks are on different fuses.

Also, additional information: upon further inspection neither the seat controls or sunroof controls are working either... so I don't know if there is a circuit that controls all of that stuff or not, but damn this is quickly becoming a larger problem than I had originally thought.
msasbill is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-05-2012, 08:49 PM   #4
p3busman
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston, TX
Posts: 65
Check your powers and grounds - also try re-seating the plugs at control modules and wiring harness connection points (on my '07 there are a couple above the drivers left kick panel). I would assume your '05 has a CAN bus - check these connections as well. You may need to drop by a dealer and get a diagnostic scan to check for body system fault codes.
p3busman is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2014, 04:53 PM   #5
msasbill
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Oct 2010
Location: Asheville, NC
Posts: 9
I hate to bump an old thread, but for the sake of problem resolution for anyone searching, one of the wires underneath the driver's seat had worn bare. It had blown an under hood fuse. For further follow up, later on, the same wire wore bare again, and this time, the fuse didn't blow, but it wore through some wires, and the UConnect, power pedals, and power seat were all affected. It looks like it could have been a common problem because the wiring wasn't reinforced. I replaced the worn section and wrapped it in electrical tape and surrounded it with plastic conduit. Problem solved, and hopefully for good.
msasbill is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-14-2014, 07:26 AM   #6
GregK340
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Liverpool, NY
Posts: 75
Thanks for the follow up, I'm sure it will help somebody.
GregK340 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-14-2014, 09:03 AM   #7
tom19511
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sheffield Lake, OH
Posts: 386
What wore out the wires?/
__________________
Tom19511
tchristopher1@wowway.com
2006 Grand Cherokee Laredo 3.7
2007 Liberty Sport 3.7
tom19511 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
broken , door locks , windows , wk

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.