P0301 on my 06' 4.7 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > P0301 on my 06' 4.7

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineSteinjager TJ tube doorsAttention to the TJ owners 1996-2006 NEW LED LIGHT OPTIONS

Reply
Unread 10-06-2013, 01:08 PM   #1
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
P0301 on my 06' 4.7

I first had P0300 and P301. So I changed all the plugs since I bought it used (just hit 100k mi). After I was done and started her up no CEL. So I was happy with that. I went and filled up the tank about a half mile down, cel went back on. This time only P0301. Any suggestions for my next move? I definitely feel less power on the xpressway.

DVB is offline   Reply With Quote
Unread 10-06-2013, 03:19 PM   #2
JRLT
Registered User
2010 WK 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Lower Brule, South Dakota
Posts: 1,340
Swap a couple of coils around and see if the code changes to a different cylinder.
__________________
2010 3.7L, 4XGuard Matrix, Fastman TB, TB Ground Mod, Injen CAI, 255/60/18 Nitto Terra Grapplers, Bilstein Shocks & Struts, Cruiser Alloy Wheels - Switchblade, Stillen Brakes, Cargo Light Strip Mod, Electric Ashtray Mod, Jet-powered, Monkey Navigated...
JRLT is offline   Reply With Quote
Unread 10-07-2013, 06:31 AM   #3
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
Makes sense, I'll try that when I get home. Thanks.
DVB is offline   Reply With Quote
Unread 10-07-2013, 03:02 PM   #4
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
Just swapped coils 1 (bad one) to #2. Cel is off. I haven't drove it yet to see how soon the cel comes back, but how likely is it that it's a bad coil?
__________________
2006 4.7 Limited QD II, Stock
DVB is offline   Reply With Quote
Unread 10-08-2013, 05:43 AM   #5
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
After switching the coils yesterday, I drove to work this morning (about 15mi) the CEL did not come on?? I guess I'll see what happens on the way home.
__________________
2006 4.7 Limited QD II, Stock
DVB is offline   Reply With Quote
Unread 10-08-2013, 08:56 AM   #6
JRLT
Registered User
2010 WK 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Lower Brule, South Dakota
Posts: 1,340
Might take a day or so, mine did.
__________________
2010 3.7L, 4XGuard Matrix, Fastman TB, TB Ground Mod, Injen CAI, 255/60/18 Nitto Terra Grapplers, Bilstein Shocks & Struts, Cruiser Alloy Wheels - Switchblade, Stillen Brakes, Cargo Light Strip Mod, Electric Ashtray Mod, Jet-powered, Monkey Navigated...
JRLT is offline   Reply With Quote
Unread 10-09-2013, 07:22 AM   #7
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
No CEL yet..
__________________
2006 4.7 Limited QD II, Stock
DVB is offline   Reply With Quote
Unread 10-10-2013, 07:43 AM   #8
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
Yup, you were right, CEL came back this morning, same code P0301.
__________________
2006 4.7 Limited QD II, Stock
DVB is offline   Reply With Quote
Unread 11-18-2013, 07:32 AM   #9
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
Just an update. I finally checked the #1 injector. It had a crack around the green plastic trim. I'm hoping that will solve my misfire problem but I really don't feel any improvement yet. Still seems a little sluggish on acceleration.
__________________
2006 4.7 Limited QD II, Stock
DVB is offline   Reply With Quote
Unread 11-18-2013, 02:56 PM   #10
paroxysym
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Jan 2005
Location: Baltimore, Md.
Posts: 3,545
you try seafoaming it yet? i had that same misfire and i seafoamed it twice and it went away after replacing the plug and swapping the coil packs
__________________
2007.5 WK Laredo 4.7
Lifted and Stuff
paroxysym is online now   Reply With Quote
Unread 11-19-2013, 12:11 PM   #11
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
The first thing I did when I got the CEL was replaced all the plugs, swapped the #1 coil (after the CEL came back). So this injector thing was my recent thing on the check off list.

I haven't tried seafoam, I don't know too much about it. I heard a lot about it and it seems like you can use it for everything, how would I apply it to my situation?
__________________
2006 4.7 Limited QD II, Stock
DVB is offline   Reply With Quote
Unread 11-19-2013, 02:34 PM   #12
paroxysym
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Jan 2005
Location: Baltimore, Md.
Posts: 3,545
Quote:
Originally Posted by DVB View Post
The first thing I did when I got the CEL was replaced all the plugs, swapped the #1 coil (after the CEL came back). So this injector thing was my recent thing on the check off list.

I haven't tried seafoam, I don't know too much about it. I heard a lot about it and it seems like you can use it for everything, how would I apply it to my situation?
run a can through your brake booster to clean out any carbon build up. run a 1/3rd of a can in the gas tank... run it for a week and then use the remainder of the the an you put in the tank through the brake booster again and call it a day.

cleared my misfire up and shes been running fine since
__________________
2007.5 WK Laredo 4.7
Lifted and Stuff
paroxysym is online now   Reply With Quote
Unread 11-26-2013, 11:57 AM   #13
DVB
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago, Il
Posts: 163
This is what was causing my p0301. I waited almost 2 weeks to be sure the CEL didn't come back. So far so good.
20131126_065442.jpg

__________________
2006 4.7 Limited QD II, Stock
DVB is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.