Help with an A/C Vent Issue - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > Help with an A/C Vent Issue

The Jeep Forum Discount is ON!CHASSIS SAVERô Labor Day 2 for 1 Sale!!!Introducing MONSTALINERô UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 09-01-2015, 01:48 PM   #1
Swim3600
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: May 2015
Location: Simpsonville, SC
Posts: 39
Question regarding A/C Vents

Hoping someone has run into this before or knows what the issue may be???

2006 GC Limited Hemi...

A/C blows nice and ice cold through the two driver side vents but blows basically warm through the passenger side vents. The little rear facing vents behind the center console blow a little cooler than the passenger side but what I would still consider warm.

Any help would be greatly appreciated! Thanks, in advance, for any input and replies.

--Mike

Swim3600 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread Yesterday, 10:51 AM   #2
T1m
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kenner, Louisiana
Posts: 76
I had the same issue on my 4.7 and the was juice was low. Been working fine after I had it topped off.
T1m is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread Yesterday, 12:02 PM   #3
Chirpz
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Aug 2009
Location: Battle Ground, Washington
Posts: 1,122
Possibly an issue with your "Blend Door". I think there are some threads on it.
__________________
Chirpz
2007 WK 3.0L CRD, Quadradrive II, GDE EcoTune, DPF-Delete
4xGuard Front, Rear, Belly, & Side Rails, Factory Skids
EHM MOD, Garmin Mechanic EcoHD, K&N Filter (Deleted)
Chirpz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread Yesterday, 12:16 PM   #4
Swim3600
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: May 2015
Location: Simpsonville, SC
Posts: 39
Thanks for the reply. Man, I hope it is as simple as that!

Quote:
Originally Posted by T1m View Post
I had the same issue on my 4.7 and the was juice was low. Been working fine after I had it topped off.
Swim3600 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread Yesterday, 12:17 PM   #5
Swim3600
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: May 2015
Location: Simpsonville, SC
Posts: 39
Thank you for the idea. I will search for those threads as well. Thanks for the reply.

Quote:
Originally Posted by Chirpz View Post
Possibly an issue with your "Blend Door". I think there are some threads on it.
Swim3600 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread Yesterday, 01:33 PM   #6
T1m
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kenner, Louisiana
Posts: 76
Be careful reading the blend door threads, I almost had myself convinced my issue was a blend door. I decided to do the easy thing first, take it to my mechanic and have the AC serviced. They evacuate the system then weigh the Freon, if you are low they will add more and add a colored die. That way, they can see if you have a leak somewhere.

Besides, I don't think there are any reported issues with the blend door on the WK, I believe it was the WJ that had it.
T1m is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread Yesterday, 02:09 PM   #7
Swim3600
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: May 2015
Location: Simpsonville, SC
Posts: 39
Thank you for taking the time to reply. Very good advice and the path I will be taking first.

Thanks again...Mike

Quote:
Originally Posted by T1m View Post
Be careful reading the blend door threads, I almost had myself convinced my issue was a blend door. I decided to do the easy thing first, take it to my mechanic and have the AC serviced. They evacuate the system then weigh the Freon, if you are low they will add more and add a colored die. That way, they can see if you have a leak somewhere.

Besides, I don't think there are any reported issues with the blend door on the WK, I believe it was the WJ that had it.
Swim3600 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.