Going from reverse to drive in 5.7 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > Going from reverse to drive in 5.7

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineRockridge 4WD IS Taking Zone Offroad Suspension Lift Kits Rough Country Jeep Suspension Deals at Rockridge 4WD!

Reply
Unread 06-21-2009, 07:45 PM   #1
jdelrey83
Registered User
2005  
 
Join Date: May 2009
Location: florida
Posts: 13
Going from reverse to drive in 5.7

5.7 4x4. when i go from revers to drive it kind of thumps with authority is this normal.. just purchased this vehicle and its been doing it since my test drive. thanks for any help. and thanks for all the help on my other questions also.

jdelrey83 is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2009, 08:35 PM   #2
bmill
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2008
Location: Indianapolis, IN
Posts: 20
Mine does it too. 73k on it and it doesn't seem to be anything bad. I test drove a handful and it seems that most did it. Anyone else want to chime in?
__________________
'98 ZJ 5.9L Limited w/ 134k |Spectre Carb Intake| Poly Swaybar & End Links| Tune up in progress...|
bmill is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2009, 09:25 PM   #3
jdelrey83
Registered User
2005  
 
Join Date: May 2009
Location: florida
Posts: 13
yeah i actually stopped at the jeep dealer today and he said it is because of the transfer case and the transfer that is happening. any other opinion???
jdelrey83 is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2009, 11:14 PM   #4
colinzj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Mar 2005
Location: Chandler, AZ
Posts: 1,360
Every Jeep I've ever owned or driven has done it.
__________________
2006 WK Laredo 4x4 4.7L
1993 ZJ Laredo 4x4 4.0L — Dead, sold, and rolling again
colinzj is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2009, 11:47 PM   #5
Texas WJ
Web Wheeler
 
Texas WJ's Avatar
2005 WK 
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Antonio
Posts: 2,039
Mine just started doing this at 60,000 miles. It's due for a transmission fluid and filter change which should be next month. I'm hoping that will help calm this annoying habit down, but I doubt it. I'm going to have them look into this too since I'm about to run out of the 70,000 mile warranty and I'll report back. But, I don't expect much.
Texas WJ is offline   Reply With Quote
Unread 06-23-2009, 08:14 AM   #6
sanitarium16
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Apr 2008
Location: New York
Posts: 78
Mine does it too, 2 different Dealerships says its normal for the jeep.
__________________
2010 Jeep Grand Cherokee Laredo X, 5.7L HEMI, MYGIG 730 Nav, LED interior/License Plate bulbs, Mopar CAI, Gibson 3'' Catback Exhaust, SRT8 Front and Rear Swaybars
sanitarium16 is offline   Reply With Quote
Unread 06-23-2009, 10:42 AM   #7
wklimihemi
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Clayton, NC
Posts: 54
Occurs on ours as well. -R
__________________
*Ryan and Amber*

'05 Jeep Grand Cherokee Limited 5.7L HEMI 4x4
'07 Camry CE
'02 Buick Century Custom
'00 K-Z Sportsmen 2505 TT
wklimihemi is offline   Reply With Quote
Unread 06-23-2009, 09:27 PM   #8
konarider94
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Sep 2008
Location: USA
Posts: 458
mine is super smooth. almost 70k on my 2005
__________________
1994 XJ 2 Door SOLD =(
3"AAL 31x10.5 BFG AT AX-15 NP231

2005 WK Limited 5.7L
245/75-17 goodyear silent armors
no lift, spacers, or cutting required
konarider94 is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.