Commander Problem - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > Commander Problem

1984-2001 Jeep Cherokee Front Upper & Lower Control ArSwag Off Road BIG-HIT TJ-YJ Rear BumperFS: Wrangler RGB Multicolor Fog Light LEDs: Awesome Effect

Reply
Unread 10-23-2005, 10:20 PM   #1
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Commander Problem

Just recently purchased a Commander and it has a loud whistle from the front winshield area. Has anyone else reported this problem. Mine is going into the shop for a third time. Any suggestions. Driven it for 11 out of 19 days owned.

wpa4147 is offline   Reply With Quote
Unread 10-24-2005, 12:24 PM   #2
SYCOHEMI
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Orange County, CA
Posts: 517
I have not experienced that problem. I have just over 1K miles.
__________________
'06 Commander Ltd, 5.7L Hemi, QDII, Midnight Blue, Gibson Exhaust, Raingler Net, K&N FIPK, Remote Start, Optima Yellow, Skid plates & Tow Hooks, Rocky Road 2.25 Lift, New Rear DT Shocks, 265/70R17 REVO's, 6061-T6 Custom Wheel Adapters, 4xGuard Rock Rails/Steps
'05 Land Rover LR3 SE
SYCOHEMI is offline   Reply With Quote
Unread 10-24-2005, 04:05 PM   #3
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Commander

Thanks. Keep me posted. I drove a different one today. It deffinently did not have the same issues mine does. Looking forward to enjoying our new ride when it gets fixed . May claim lemon and go for another model.
wpa4147 is offline   Reply With Quote
Unread 10-24-2005, 08:35 PM   #4
SYCOHEMI
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Orange County, CA
Posts: 517
Sorry to hear you are having problems. What else are you experiencing?
__________________
'06 Commander Ltd, 5.7L Hemi, QDII, Midnight Blue, Gibson Exhaust, Raingler Net, K&N FIPK, Remote Start, Optima Yellow, Skid plates & Tow Hooks, Rocky Road 2.25 Lift, New Rear DT Shocks, 265/70R17 REVO's, 6061-T6 Custom Wheel Adapters, 4xGuard Rock Rails/Steps
'05 Land Rover LR3 SE
SYCOHEMI is offline   Reply With Quote
Unread 10-25-2005, 04:41 PM   #5
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Commander

The right side air duct is not sealing. Technician said he could not fix it because of seals. When I drove the other you could notice a huge difference. There is also a rattle in the upper right corner. Maybe it is all connected. They are going to reseal the front winshield tomorrow. Love the vehicle. Great ride.
wpa4147 is offline   Reply With Quote
Unread 10-25-2005, 11:14 PM   #6
SYCOHEMI
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Orange County, CA
Posts: 517
Hope they can fix those for you.

I have a buddy that had a Discovery Series II and he finally got it returned under lemon laws. He bought a Toyota Tacoma with the offroad package, and he is planning to do Old Mojave Road with us in Nov.
__________________
'06 Commander Ltd, 5.7L Hemi, QDII, Midnight Blue, Gibson Exhaust, Raingler Net, K&N FIPK, Remote Start, Optima Yellow, Skid plates & Tow Hooks, Rocky Road 2.25 Lift, New Rear DT Shocks, 265/70R17 REVO's, 6061-T6 Custom Wheel Adapters, 4xGuard Rock Rails/Steps
'05 Land Rover LR3 SE
SYCOHEMI is offline   Reply With Quote
Unread 10-27-2005, 10:16 AM   #7
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Commander

Do you have a rattle in the right front by the grab rail? If so I know they tightened that up and reduced the rattle. There also is one in the front top right speaker. Drove another and it did not have issues. I am in contact with Chrysler now and will be waiting on words. How is the Hemi running for the vehicle?
wpa4147 is offline   Reply With Quote
Unread 10-27-2005, 01:40 PM   #8
SYCOHEMI
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Orange County, CA
Posts: 517
No rattle in front grab rail.

The HEMI ran rough about 4-5 times on start up, fine on re-start. Took it and in and had the codes read, and they re-programmed the software. Been running silky smooth since. There is a TSB for this driveability issue, I was informed.

No rattles. Seems pretty quiet to me on the inside, even with the roof rack rails and the more upright windshield.

I am driving a relatively new Durango loaner, while my vehicle is being used for R&D for a conical air filter kit.

Man, what a piece of junk. The suspension is bouncy and all over the place, and it is noisy and rough. It has the Magnum V8, 4.7L, which seems fine, but not as fun as the HEMI. In my opinion, the Commander is head and shoulders above this vehicle. The Durango suspension seems to lightly "shudder" over bumps.
__________________
'06 Commander Ltd, 5.7L Hemi, QDII, Midnight Blue, Gibson Exhaust, Raingler Net, K&N FIPK, Remote Start, Optima Yellow, Skid plates & Tow Hooks, Rocky Road 2.25 Lift, New Rear DT Shocks, 265/70R17 REVO's, 6061-T6 Custom Wheel Adapters, 4xGuard Rock Rails/Steps
'05 Land Rover LR3 SE
SYCOHEMI is offline   Reply With Quote
Unread 10-27-2005, 03:41 PM   #9
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Durango

I agree. They gave me one to drive the first time in the shop. It is as ugly as it is rough riding. Did not enjoy at all. Friend of mine had the older Durango and his rear end went out of it after 60K. He drives a Chev Avalanche. Just as ugly though. I am talking to Chrysler now. Who knows what is going to happen. Take it easy.
wpa4147 is offline   Reply With Quote
Unread 10-31-2005, 07:37 AM   #10
umary
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
whistling noise

Hi,

This is a response to post #1.

Although I do like this car very much, I have the same problem. Just recently bought 3 weeks ago. I finally got a chance to drive on highway and recently discovered the "whistling" noise ( I think primarily coming from the front right windshield and passenger side window). It gets definately noisier when going over 70 mph.

1) I opened the passenger door and looked underneath the rubber frames right on top of the window body frame. I noticed that the metal body frame is not straight throughout and that some one tried to fill the void with some adhesive like material (probably manufacturer).....you should take a look at your pass door as well...
2) Also, I can defiantely see that the door frame is not quite "flush" (driver side & passenger side) when closed with the body & rubber that is between the metal door & body frame. Actually both doors does not look flsush from the outside either...I suspect this may be part of the problem...I'm going to take it to the dealer and have them take a look.

Anyone have any suggestions as to my recourse?......I'm hoping the dealer does not give me any problems.......

Last edited by umary; 10-31-2005 at 07:47 AM.. Reason: add'l message
umary is offline   Reply With Quote
Unread 10-31-2005, 10:32 AM   #11
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Commander

The dealer is only willing to try and fix at this time. I told them that it wasn't enough. They get one more chance. Under Texas lemon law they have 4 times in a 12 month period to try and fix. It have documented three times in less than a month. You are correct with the speeds. Chrysler wants to replace the molding. Also does your jeep have a loud wind noise coming from the right duct? Would like to actually talk to you. Do you have a private email account I could reach you at so I can give you my number. Thanks
wpa4147 is offline   Reply With Quote
Unread 10-31-2005, 11:01 AM   #12
gblue
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Opp, Alabama
Posts: 9
I just purchased a Commander Saturday, I noticed a whistle on the way home, after reading over the quick step guide I discovered that the roof rack rear section was install backwards and once I installed them in the 1st and 4th detent as suggested in the guide my noise went away.. Not sure if its the same noise you were speaking of but it fixed my problem.

Quote:
Originally Posted by wpa4147
Just recently purchased a Commander and it has a loud whistle from the front winshield area. Has anyone else reported this problem. Mine is going into the shop for a third time. Any suggestions. Driven it for 11 out of 19 days owned.
gblue is offline   Reply With Quote
Unread 10-31-2005, 11:33 AM   #13
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
I did not get the roof rack bars but thanks for the info. Will make sure I read before I install.
wpa4147 is offline   Reply With Quote
Unread 10-31-2005, 11:53 AM   #14
gblue
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Opp, Alabama
Posts: 9
No problem.. I guess the folks at the dealer did not read them either they arrows that state -> Front of vehicle.. So far I love mine, I have had 5 wranglers, this is my 1st full size jeep .. The quietness and extra room is nice compared to my rubicon that I traded in..

Here are a few pics My Commander

Quote:
Originally Posted by wpa4147
I did not get the roof rack bars but thanks for the info. Will make sure I read before I install.
__________________
Gill Blue
2006 Black Commander 4X4
http://itsajeep.org
gblue is offline   Reply With Quote
Unread 10-31-2005, 12:21 PM   #15
wpa4147
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Have you contacted Chrysler? It would probably help us if they can not resolve your problem. I have been calling Chrysler every day since the third trip to the dealer. Do you have a V-6 or V-8? Thanks
wpa4147 is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.