Cold start problem - 06' 4.7L - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > Cold start problem - 06' 4.7L

Save 15% in XT's Pre-Black Friday Event!FS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great valueIntroducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 11-20-2013, 10:06 AM   #1
WJFrank88
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Westminster, MD
Posts: 105
Cold start problem - 06' 4.7L

2006 4.7L 76K miles, 29 degrees F this morning...

Turned key, let it ding THREE times like I always do, radio was playing and all of a sudden I hear a "pop" in the speakers while turning the key to start it.

It ran rough for 2-3 seconds and died. Started again, wouldn't hold idle. Started again, kept my foot on the gas for 10 seconds and it finally held idle and I went on my way to work.

TPS/IAC are new. There is some corrosion on the NEGATIVE battery terminal. Could this cause it? Thanks for any ideas

__________________
2006|4.7|QDII|OME HD|265/70/17Grabber AT2|D-ring receiver|Magnaflow|3' Firestik|Steel Armadillo
WJFrank88 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-20-2013, 10:37 AM   #2
caulk04
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Greenville, Pennsylvania
Posts: 942
Battery. 99.9% sure.
__________________
Tint, Superchips, SRT intake tube, Gibson catback, catch can. One hardcore DD/kid hauler...yeah.
caulk04 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-20-2013, 11:14 AM   #3
WJFrank88
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Westminster, MD
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by caulk04 View Post
Battery. 99.9% sure.
Hopefuly that's it..would it still crank and turn over like it did though?
__________________
2006|4.7|QDII|OME HD|265/70/17Grabber AT2|D-ring receiver|Magnaflow|3' Firestik|Steel Armadillo
WJFrank88 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-20-2013, 11:33 AM   #4
caulk04
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Greenville, Pennsylvania
Posts: 942
Yeah, very common for Chrysler products to do that. They'll start but not stay running without help.
__________________
Tint, Superchips, SRT intake tube, Gibson catback, catch can. One hardcore DD/kid hauler...yeah.
caulk04 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.