JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   WK Grand Cherokee & XK Commander Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f67/)
-   -   Checking fuel pressure??? (http://www.jeepforum.com/forum/f67/checking-fuel-pressure-1715794/)

goflick 10-23-2013 04:08 PM

Checking fuel pressure???
 
I believe that I may be having some fuel pump issues and want to check my fuel pressure. I'm trying to figure out where the schrader value for the fuel line is on a 05 GC WK 4.7L V8?

WieSeL 10-23-2013 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by goflick (Post 17091250)
I believe that I may be having some fuel pump issues and want to check my fuel pressure. I'm trying to figure out where the schrader value for the fuel line is on a 05 GC WK 4.7L V8?

There isn't one. You have to test in series with the line to the rail. Why do you think you have a pump issue?

goflick 10-23-2013 10:48 PM

For the last 3-4 months my 2005 GC WK 4.7L(132K miles) has had some issued at start up. At first I thought it was the transmission slipping, I did a tranny filter and fluid change at 100K). The vehicle starts with no issues but when I put it in drive or reverse there is a delay before the vehicle will actually move. After the initial hesitation there are no issues until the last week. It seems that when I park in my driveway, which has a slight incline, I have the initial hesitation but then when I get to the stop sign at the end of my block the vehicle stalls. Start it back up and drive with no issues. When I park in the street I have yet to have the vehicle stall after initial start up. I've never had a fuel pump issue with any of my other vehicles and don't have any experience with fp issues. Anyone with any fp experience that could confirm my concerns???

caulk04 10-24-2013 06:41 AM

Doesn't sound like any fuel pump issue I've ever heard of.

Sounds like a fairly normal priming issue with the 545RFE for the delay. The stalling issue could be a dirty TB and/or failing TPS or IAC valve or it could be a transmission issue. The subtle nuances of how it's stalling could tell whether to think trans or engine, but that's about impossible to troubleshoot with a keyboard.

WieSeL 10-24-2013 06:54 AM

Quote:

Originally Posted by caulk04 (Post 17107714)
doesn't sound like any fuel pump issue i've ever heard of.

Sounds like a fairly normal priming issue with the 545rfe for the delay. The stalling issue could be a dirty tb and/or failing tps or iac valve or it could be a transmission issue. The subtle nuances of how it's stalling could tell whether to think trans or engine, but that's about impossible to troubleshoot with a keyboard.

x2


The time now is 07:26 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.