CEL on 2008 WK CRD, showing no codes - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 09-28-2010, 03:34 PM Thread Starter
thebigtman
Registered User
2008 JK Wrangler 
 
Join Date: Nov 2008
Location: La Vernia, Texas
Posts: 27
CEL on 2008 WK CRD, showing no codes

Yesterday the CEL illuminated on our 08 WK CRD 4x4. I get no DTCs when I put it in diagnostic mode. Any ideas?

I checked the oil and it looked a little low so I brought it back to spec. We have a faulty nav system that's waiting to be replaced but I doubt that has anything to do with it. The fuel cap is on properly. It's right at the oil change interval but I've not seen a CEL illuminate b/c of that before. Bad fuel maybe?

Does anyone have some ideas? I'm going to use my buddy's handheld scanner to see if that will pull any codes but so far I've got zilch.

Thanks,

Tim


2008 Hemified JK Rubicon Unlimited
2005 KJ CRD (RIP 2/5/10) replaced with...
2008 Grand Cherokee CRD
thebigtman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 09-28-2010, 04:12 PM
suzieque
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Canada
Posts: 1,887
I had the same problem, eventually the problem occurred again and kicked a code. In your case, I would not worry until it kicked a code out. Keep your scanner with you in case it happens while driving.

2008 WK "S" Limited bright metallic silver exterior, light graystone interior, 5 speed W5J400 transmission, June 18/2008 build, C213RE rear differential with 3.73 axle ratio, C200FE front differential with 3.73 axle ratio, 245/60R18 Goodyear Fortera tires (stock summer tires), NV245 transfer case, GT2056V turbo, 3.0L CRD (OM642.980)
suzieque is offline  
post #3 of 5 Old 09-29-2010, 12:39 PM Thread Starter
thebigtman
Registered User
2008 JK Wrangler 
 
Join Date: Nov 2008
Location: La Vernia, Texas
Posts: 27
I used a scanner and I'm showing P0672 and P0673. This translates to glow plugs 3 and 4. I'll do some digging and see if anyone else had these codes.

2008 Hemified JK Rubicon Unlimited
2005 KJ CRD (RIP 2/5/10) replaced with...
2008 Grand Cherokee CRD
thebigtman is offline  
post #4 of 5 Old 09-29-2010, 02:24 PM
suzieque
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Canada
Posts: 1,887
seems glow plug failures are getting common lately. I'm planning to research a good price myself and then ordering 6 and when 1 fails, I will just do them all.

2008 WK "S" Limited bright metallic silver exterior, light graystone interior, 5 speed W5J400 transmission, June 18/2008 build, C213RE rear differential with 3.73 axle ratio, C200FE front differential with 3.73 axle ratio, 245/60R18 Goodyear Fortera tires (stock summer tires), NV245 transfer case, GT2056V turbo, 3.0L CRD (OM642.980)
suzieque is offline  
post #5 of 5 Old 09-29-2010, 07:22 PM
Dr. Internet
Registered User
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2005
Location: San Antonio
Posts: 335
Had the same problem on my 2007, with 36k miles. No code, just the CEL. Went to the dealer and he couldn't find anything wrong, turned off the light. Two days later it was back on, went back to the dealer, #2 glow plug fixed. No problems and no lights since.

Steve

2012 Black GC Overland Summit 4x4 2006 Red LJ Rubi
USN Club Hull TJ-13 TX Jeep Club #29
Dr. Internet is offline  
Reply

Tags
cel , crd

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
4.7 showing codes 0171 and 0174 OzzyWJ ZJ Grand Cherokee Forum 15 12-18-2009 08:32 AM
2K WJ not running right with fuel inj codes & No ASD relay output voltage codes. HELP hillside250 ZJ Grand Cherokee Forum 0 04-06-2009 03:17 AM
Jeep showing off jnnym21 ZJ Grand Cherokee Forum 3 10-11-2008 09:28 PM
Grand Slam West 2008 Scheduled - May 30-June 1, 2008 FPKites ZJ Grand Cherokee Forum 54 05-15-2008 11:40 AM
Airbag light driving me nuts, no codes showing! CunningLinguist ZJ Grand Cherokee Forum 6 01-16-2007 01:48 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome