Alarm keeps sounding. - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 07-19-2013, 03:43 PM Thread Starter
jamie1131
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southampton, UK
Posts: 94
Alarm keeps sounding.

Hi Folks, sorry if this is a repeat but I need help quick! The alarm (factory fitted, not aftermarket) keeps sounding for now apparent reason.
Its getting late hear and I'm sure its pissing the neighbours off but I don't want to to leave it switched off.
What sensors trigger the alarm?

jamie1131 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 07-19-2013, 05:40 PM
colinzj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Mar 2005
Location: Chandler, AZ
Posts: 1,677
In the US, door sensors are it.

On the export models, you have a couple extra possibilities depending on the market and year:
1. The hood switch
2. An interior ultrasonic sensor

2006 WK Laredo 4x4 4.7L
1993 ZJ Laredo 4x4 4.0L Dead, sold, and rolling again
colinzj is offline  
post #3 of 5 Old 07-22-2013, 08:48 AM
shortysmash
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Aug 2011
Location: asheville
Posts: 55
On my wk it ended up being the lift gate latch micro-switch for the lights. So when my jeep was locked and armed that switch would make the lights flicker and set off the alarm. You cannot replace just the microswitch. You have to replace the latch assembly too. So I just unplugged the switch and now all is good. The only downside is when I open the liftgate the interior lights do not come on, so i have to keep hitting unlock on the key remote. no biggie
shortysmash is offline  
post #4 of 5 Old 07-22-2013, 08:49 AM
shortysmash
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Aug 2011
Location: asheville
Posts: 55
if it goes off again before you disarm the system peek through the drivers window at your dash and see if it says door, liftgate, liftglass open. That will help you narrow it down.
shortysmash is offline  
post #5 of 5 Old 07-22-2013, 08:50 AM Thread Starter
jamie1131
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southampton, UK
Posts: 94
Thanks guys. It hasn't done it since friday night. I think it may have been a bug flying around in the car that set the alarm off.
jamie1131 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome