2007 jeep grand cherokee cooling system problems - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > 2007 jeep grand cherokee cooling system problems

Ruffstuff Axle Simple Swap Kit!ROCK BOTTOM prices on LIFT KITS at Rockridge4wd!! WANT TO Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 11-20-2013, 07:32 PM   #1
codyhazzard
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wyandotte, Michigan
Posts: 22
2007 jeep grand cherokee cooling system problems

My mom recently wrecked her liberty and bought a grand cherokee. It has the 4.7l and has around 70k on it. Shortly after buying it she said when sitting at stop lights or in drive thru's the temp started to climb but when she started moving it cooled right down. The fan seems to be working fine, I heard about the issues they had with the thermostat causing weird issues like this so I changed it and it cured the problem for about a week, now its starting to do the same thing again and I'm not really sure whats left to check. Any suggestions?

codyhazzard is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-20-2013, 07:42 PM   #2
JeepN4KC
Keep on Jeepin on........
 
JeepN4KC's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Blue Springs, MO
Posts: 5,943
Water pump; temp sending sensor; radiator drain/chem flush/refill; build up in hoses - lot of components in the cooling system and all important pieces of the overall cooling.
__________________
~Mike~

My Build Thread WK
My Other Build Thread XJ
'01 XJ with some stuff
Sept 2013 Cherokee of the Month
'07 WK with some other stuff
~RED WK CLUB #7~
'11 KK with mostly stock stuff
'06WK our first Jeep with stock stuff - totalled and gone
JeepN4KC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-20-2013, 08:55 PM   #3
ttusqrl
Member
2005 WK 
 
Join Date: Oct 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 467
Mine did the same thing when the radiator cracked. Not saying that is the cause, just telling you the symptoms sound familiar.

Sent from my iPhone using JeepForum
__________________
2005 WK 5.7 ORT | Mod SL (OME struts & 990s) | JBA UCAs & Discos | Saguaro Front Bumper | Warn Zeon 10s | 285/70/17 BFG TA KO | AIRAID CAI | Gibson 3" Exhaust | DiabloSport Intune | JL Stealthbox
ttusqrl is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.