2005 WK 4.7 Stalling issue. - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-03-2013, 11:19 AM Thread Starter
98jgc
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2006
Location: Oneonta, NY
Posts: 474
2005 WK 4.7 Stalling issue.

Odd situation, My 2005 4.7 seems to stall in the following manner.

1) Must be a cold start , in the AM.

2) Only happens when I come to a stop.

3) Happens within first two minutes of start up.

4) Happens 1/50 th of the time, now around 1/20 of the time.

I only notice it when I hit the gas and nothing happens.

I run a gasoline antifreeze and occasionally a Bosch Injection system cleaner.

Jeep has 78 K, new plugs, air-filter at 73K.

I tried jiggling key while driving to trigger a tired ignition switch but no.

No codes via key dance and runs perfectly, smooth idle etc.

Any Ideas ?

98jgc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-03-2013, 05:09 PM Thread Starter
98jgc
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2006
Location: Oneonta, NY
Posts: 474
Did Throttle body clean

Did Throttle body clean using Walts suggested way in the Sticky Section Took 1/2 hour , hardest part was wiggling out the clunky air box on top of the engine. Very easy and satisfying straight forward job. I held the butterfly open with one hand used two fingers and rubbing alcohol; along with a clean cotton t-shirt. That was it. Fair amount of sticky gook cam out with two or three wipes on all surfaces, including back of butterfly (clean surface every time going in, I rolled the shirt) . I have smaller fingers so I was able to go deep and wiggle around the plenum. it was kinda hot

Better 1-2 shift, Noticeable improved acceleration -

Hopefully cures the stall problem.
98jgc is offline  
post #3 of 4 Old 02-15-2014, 11:02 AM
matt777
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Nov 2012
Location: edmonton
Posts: 13
Just solved this problem. The tranny was low 1 quart.
matt777 is offline  
post #4 of 4 Old 10-03-2014, 08:32 PM Thread Starter
98jgc
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2006
Location: Oneonta, NY
Posts: 474
Had it to the dealer a month ago, they could not replicate the problem. They said that they reset the "transmission module" at no charge. Has not happened since.
98jgc is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome