2005 Grand Cherokee heat only works on max temp - Page 2 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > 2005 Grand Cherokee heat only works on max temp

Bill Baird Motorsports DIY parts - NalinMFG.comRIGID LED Light Blowout Sale - All Sizes, All Series, all TJ 5.25" Speaker Adapters - NalinMFG

Reply
Unread 10-10-2013, 04:24 AM   #16
Jasmin71
Registered User
2005  
 
Join Date: Feb 2013
Location: Lake, Michigan
Posts: 11
I was told that heater itself needs to be re- calibrated....... whatever that means....was told its a dealer only fix

Jasmin71 is offline   Reply With Quote
Unread 12-12-2013, 09:10 PM   #17
ChrisWK
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Atlanta, Ga.
Posts: 68
Wow I have the same problem with my heater not working at different temps exact for max heat. This is on a 05 5.7 l with the auto a/c controls. Have any of you got a fix for this if so please let me know.

Thanks

Chriswk
__________________
Limited HEMI Dark Khaki Pearl SRT8 Full Body Kit, Roof Rails,SRT8 Engine Strut Bar, Lund Rear Spoiler, MYGIG INSTALLED with LOCKPICK, Kenwood Sub,AFE Intake, Taylor Spark Plug Wires,G2 Silver Painted Brake Calipers, Billet Tech Catch Can, Addco Sway Bars Front and Rear, Eibach Lowering Springs,Xenon Volt HID Lows 6k,Chrome SRT Reps
ChrisWK is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2013, 04:20 PM   #18
ChrisWK
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Atlanta, Ga.
Posts: 68
If you had your ac heater worked on my dealership what did they do to fix it.

Thanks
__________________
Limited HEMI Dark Khaki Pearl SRT8 Full Body Kit, Roof Rails,SRT8 Engine Strut Bar, Lund Rear Spoiler, MYGIG INSTALLED with LOCKPICK, Kenwood Sub,AFE Intake, Taylor Spark Plug Wires,G2 Silver Painted Brake Calipers, Billet Tech Catch Can, Addco Sway Bars Front and Rear, Eibach Lowering Springs,Xenon Volt HID Lows 6k,Chrome SRT Reps
ChrisWK is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2013, 05:58 PM   #19
lowpsi
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 45
my 05 WK has the same issue, I did not notice it until it started getting real cold, but it blows cold air unless at the max settings, which then blows very hot. WHile it is great that the heat blows so hot it gets a bit uncomfortable when running in the auto settings.

Is it me or are there a LOT of electrical problems related to the 05 WK's? It seems most all have the flashing dash lights, faulty heat controls, random window motor problems, and door locks malfunctioning. Not to mention the weird codes which seem to be thrown. If I did not already have one, I would think it is something to avoid purchasing.
__________________
2005 WK 5.7 Limited Blue (Purchased 10/2013), OME Springs Bilstein 5100's (Installed 01/14/2014), Dick Cepek Gun Metal 7, 265/70/17 Cooper Discoverer STT (Installed 2/25/2014)
http://s1320.photobucket.com/user/blacksrtbee/library/Jeep%20Grand%20Cherokee (Photos of jeep, copy and paste)
lowpsi is offline   Reply With Quote
Unread 01-01-2014, 10:02 AM   #20
94jeepman
Jager93
 
94jeepman's Avatar
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2011
Location: rapid city, south dakota
Posts: 658
Have you figured out how to fix this? It really Sucks going on road trips and having to turn on and off every few minutes haha
__________________
KHAKI MEMBER #59


The WK mods: SC flashpaq 3870, flow master super 40, 3.5" X Factor leveling kit, 33" M/T baja claws, 17" pro comp wheels, one 12 inch subwoofer, rugged ridge tailight gaurds, rola rack with 18" extension
94jeepman is offline   Reply With Quote
Unread 01-05-2014, 07:48 PM   #21
98jgc
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2006
Location: Oneonta, NY
Posts: 432
http://www.jeepforum.com/forum/f67/h...sistor-926185/
98jgc is offline   Reply With Quote
Unread 01-05-2014, 07:51 PM   #22
98jgc
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: May 2006
Location: Oneonta, NY
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by Jasmin71 View Post
I was told that heater itself needs to be re- calibrated....... whatever that means....was told its a dealer only fix
That is like checking blinker fluid

The above post will solve your problem of MAX only function, takes 15 minutes and a torx screwdriver. Part is cheap.

http://www.amazon.com/Dorman-973-028.../dp/B003YLMPZA
98jgc is offline   Reply With Quote
Unread 01-05-2014, 08:50 PM   #23
94jeepman
Jager93
 
94jeepman's Avatar
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2011
Location: rapid city, south dakota
Posts: 658
Quote:
Originally Posted by 98jgc View Post
That is like checking blinker fluid

The above post will solve your problem of MAX only function, takes 15 minutes and a torx screwdriver. Part is cheap.

http://www.amazon.com/Dorman-973-028.../dp/B003YLMPZA
All I read on that was it fixing the blower problems and not the heat thing. Correct me dig I'm wrong
__________________
KHAKI MEMBER #59


The WK mods: SC flashpaq 3870, flow master super 40, 3.5" X Factor leveling kit, 33" M/T baja claws, 17" pro comp wheels, one 12 inch subwoofer, rugged ridge tailight gaurds, rola rack with 18" extension
94jeepman is offline   Reply With Quote
Unread 02-01-2014, 02:36 PM   #24
TRSonly1
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: GA
Posts: 30
Does anyone have a fix on this temperature issue? Same here, cold or hot only, nothing in between. Thanks
TRSonly1 is offline   Reply With Quote
Unread 02-01-2014, 04:16 PM   #25
johnniebravo
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Sep 2002
Location: Bristow, VA
Posts: 835
I believe on the WK jeeps site there is a tsb on recalibrating/reflashing to fix this exact issue. Has something to do with temps not rising evenly when the knob is rotated.

And yes, there are a lit of issues with the 05 as it was the first year for the WK.
__________________
2008 CRD GC
johnniebravo is offline   Reply With Quote
Unread 02-02-2014, 09:44 PM   #26
Joeyicu
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Columbia, Maryland
Posts: 519
so, is this the fix or not. Mine has had this problem for the better part of 2 years.
__________________
2005 Jeep Grand Cherokee 5.7 Limited - Wifey's stock haul rig - 1998 Jeep Grand Cherokee 5.2 Limited - 3.5 "IRO, 31s, a full sound system, 2 row rad, E Fan, 5.9 Limited Grill, no muffler - 1990 Nissan 300zx NA 5spd - Stillen Catback, a full sound system, 18" Rota p45r's - 2003 Aprilia SL1000 Falco - Slip-On's, Arrow Chip, Airbox Mod - 1984 Ford F250 6.9 Diesel - 093 ATS Turbo Kit
Joeyicu is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2014, 03:22 PM   #27
chey308
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Washington, Mo
Posts: 13
Have had the same thing going on. Recently found that if the dial is on a number not the red dot when I start the vehicle it seems to work ok and able to control the temp. Maybe something to try. Have also heard the blend doors can go bad and need to be replaced.
chey308 is offline   Reply With Quote
Unread 02-08-2014, 07:11 AM   #28
twss22
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Nov 2013
Location: New Concord, Ohio
Posts: 14
Had the same problem on a 2005 Cherokee, it was the blower motor resistor behind the glove box.
twss22 is offline   Reply With Quote
Unread 02-13-2014, 01:05 AM   #29
Joeyicu
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Columbia, Maryland
Posts: 519
the blower motor resistor? My blower motor will change speeds just fine, its just the temperature control/blend door related stuff. If I take her to work tomorrow in the truck I will try putting it on the middle and keeping it there and seeing how it goes, I am pretty sure mine will cycle to blowing cold like way to quickly. I need to take it to the dealer and have the new flash I think.
__________________
2005 Jeep Grand Cherokee 5.7 Limited - Wifey's stock haul rig - 1998 Jeep Grand Cherokee 5.2 Limited - 3.5 "IRO, 31s, a full sound system, 2 row rad, E Fan, 5.9 Limited Grill, no muffler - 1990 Nissan 300zx NA 5spd - Stillen Catback, a full sound system, 18" Rota p45r's - 2003 Aprilia SL1000 Falco - Slip-On's, Arrow Chip, Airbox Mod - 1984 Ford F250 6.9 Diesel - 093 ATS Turbo Kit
Joeyicu is offline   Reply With Quote
Unread 04-29-2014, 04:03 AM   #30
drupi
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Apr 2014
Location: Prague, Czech republic
Posts: 1
Anything new on this problem?? I have the same issue on my WK HEMI 05
drupi is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.