07 Xk 3.7 stalling/power loss - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > 07 Xk 3.7 stalling/power loss

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineFS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitFS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great value

Reply
Unread 09-11-2013, 07:23 PM   #1
citizen332
Registered User
2005 TJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2007
Location: tn
Posts: 74
07 Xk 3.7 stalling/power loss

I have been battling this for a while now.while driving at any speed the jeep will just lose power start sputtering and acting like its trying to die. Then the check engine light comes on some times it flashes. All the codes have been injector codes or random misfire code. I have changed the plugs and cleaned the throttle body. It did great for about a week and a half and now it's doing it again. Anyone have any thoughts or experience with this? If so please help

__________________
"A man is not old until regrets takes the place of his dreams"
citizen332 is offline   Reply With Quote
Unread 09-11-2013, 11:14 PM   #2
giulio17
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 135
To me it sounds like the crank sensor. Does it take a little bit then starts to shut off. How long do u wait to turn it back on
giulio17 is offline   Reply With Quote
Unread 09-12-2013, 12:13 PM   #3
citizen332
Registered User
2005 TJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2007
Location: tn
Posts: 74
It never dies it just losses all power then it's back to normal after a few seconds
__________________
"A man is not old until regrets takes the place of his dreams"
citizen332 is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2013, 05:37 PM   #4
citizen332
Registered User
2005 TJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2007
Location: tn
Posts: 74
Anyone?
__________________
"A man is not old until regrets takes the place of his dreams"
citizen332 is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2013, 09:05 PM   #5
flexyxj
Registered User
2009 XK Commander 
 
Join Date: May 2005
Location: Sioux Falls,SD
Posts: 491
Check the fuelpressure.... Then CPS.
flexyxj is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2013, 09:40 PM   #6
dbjeeper
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 18
Hi all, I also have a '07 WK 3.7 but I'm experiencing a slightly different issue. If I'm on the highway, doing normal highway speeds, and am going to exit the highway, I'll get into the right lane, and as I approach the off ramp I'll coast onto the exit ramp. As I slowly depress the accelerator to pick up speed, the RPMs will rise for a couple of seconds then they'll drop and no matter how hard I press the gas pedal the RPMs will not rise like they should and the engine feels like it's not getting any power. I fix the issue by releasing the gas pedal the hitting the gas hard so that engine revs like it should.

This is extremely dangerous, as the truck doesn't accelerate until I release the gas pedal then slam it to the floor.

Any thoughts, comments, ideas, would be greatly appreciated.

Thanks in advance for your insight.

Doug
dbjeeper is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.