'05 WK Battery/electrical issue - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 11-06-2006, 10:56 AM Thread Starter
ewarnecke002
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Boulder, CO
Posts: 3
'05 WK Battery/electrical issue

I have a 2005 WK that tends to have a completely drained battery if the vehicle has not been driven for 2-3 weeks. I have checked every time to make sure no door was left open or light left on and this does not appear to be the issue. Has anyone else had this issue or know anything about this? I would tend to think there might be a short in the electrical system but with such a new, low mileage vehicle (15k), I would be suprised if this is it. Perhaps a bunk battery?

ewarnecke002 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 11-06-2006, 12:16 PM
KingPrat
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2006
Location: Saugerties, NY
Posts: 1,305
Quote:
Originally Posted by ewarnecke002
I have a 2005 WK that tends to have a completely drained battery if the vehicle has not been driven for 2-3 weeks. I have checked every time to make sure no door was left open or light left on and this does not appear to be the issue. Has anyone else had this issue or know anything about this? I would tend to think there might be a short in the electrical system but with such a new, low mileage vehicle (15k), I would be suprised if this is it. Perhaps a bunk battery?
With 15k, I doubt the battery, but it's a possibility. Bring it to the dealer or AutoZone or somewhere and have the battery tested. It's still under warranty, so the dealer should fix it.

New: Steel Blue 2001 Laredo 4.7, QD, Exhaust

Nokian Vatiiva tires: 235/65-17

Previous:1997 ZJ TSi 4.0. Some stuff added


Western New England College '08
Golden Bear Lacrosse #13
Week 11 USILA Rank: #15
2008: 16-5
NCAA Elite 8
TCCC Champions



Please read and share!!
KingPrat is offline  
post #3 of 3 Old 11-08-2006, 05:47 AM
jim2527
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 98
There is a TSB pertaining to batteries. Mine wouldn't start a few ago. I had excessive corrosion on my positive terminal. After thoroughly cleanig it it started right up. If your battery part # ends with 719AD it may be a bad battery.

http://wkjeeps.com/tsb/wk_rapid_response_05-035.pdf
jim2527 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
'93 Electrical Issue alec_b ZJ Grand Cherokee Forum 1 03-24-2009 04:55 PM
Electrical Issue 95ZJL ZJ Grand Cherokee Forum 5 02-08-2008 06:42 AM
Electrical / Battery Problems tomdible WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 2 11-07-2007 08:24 AM
Need Battery / Electrical Help!!! atlien928 ZJ Grand Cherokee Forum 19 11-09-2005 04:57 PM
Electrical.....Battery Drains lmdream ZJ Grand Cherokee Forum 2 04-07-2004 05:42 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome