engine trouble - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 07-26-2002, 02:31 PM Thread Starter
Robert444
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1
engine trouble

I have a 1975 j-20 pickup with the 401 amc motor. What could be(all) the causes of excessive blow-by from the oil filler tube? The smoke is extremely oily, and leaves the bottom of the air filter housing wet with oil. The thing does not smoke from the exhaust. Someone has taken most of the emmisions control stuff off, and the vehicle has been hot wired to bypass a broken ignition switch. Engine performance is rough and poor. Vehicle does not run hot. I have to tweek the choke...which i changed over to manual...just to get the thing to run. I have not taken a compression test...could these symtoms indicate a lown head gasket or cracked head? Also the fuel tank on this truck has 2 lines...one fuel one vent or return. Absent the charcoal canister, how in the world do I get fuel out of the tank if I am to bypass the emmisions junk? I can blow in the line and hear fuel...bbut even with an electric fuel pump it won't come out. What am I missing?

Robert444 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 07-28-2002, 09:10 AM
desperation
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: cold lake, alberta
Posts: 34
you have worn rings. I have the same problem with my 88 comanche. high mileage engines will tend to do that. As a stop gap measure until I get the chance to do a rebuild, I have routed the one end into a pop bottle and have switched to a heavier weight oil (20W50) which seems to have helped.
desperation is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
72 wagoneer idle trouble cjmartin Full Size Jeep Forum 0 08-18-2009 08:01 PM
Brakes on Commando...nothing but trouble. zach3713 Full Size Jeep Forum 23 03-18-2009 12:54 PM
New Member w/engine trouble trailbound Full Size Jeep Forum 5 03-06-2008 04:59 PM
starting trouble 88WoodBear Full Size Jeep Forum 12 01-05-2006 09:32 PM
89 Commando...trouble running???? loviscosity Full Size Jeep Forum 1 06-25-2003 03:37 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome