1990 GW, runs, stutters, recovers - JeepForum.com

LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 03-10-2013, 09:02 AM Thread Starter
Registered User
1990 FSJ Wagoneer 
Join Date: Mar 2013
Location: Marietta
Posts: 1
1990 GW, runs, stutters, recovers

135K on vehicle, 80K on second engine. Professional rebuilt carb, new fuel filter, new air filter, new plugs, wires. Going down the road all is fine, then all of a sudden it feels like no power to the wheels, engine is still going, will either kick back in or blow black smoke, backfire, cut out. My mechanic described it as "gas piling in," but he was only guessing. Stumped and confused, need help please!

Stumpednconfuse is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 03-10-2013, 11:26 AM
Registered User
Gonovr's Avatar
1988 FSJ Wagoneer 
Join Date: Sep 2007
Location: Crocker
Posts: 111
Black smoke is a excessive rich condition. Check the carb. Might have something making the float stick. The metering block might have something stuck in it too. More than likely it is carburetor related.

Im not good but im slow.

1988 Grand Wagoneer 5.9l bone stock.
*SOLD*2001 Tj Sahara
*SOLD*1997 XJ Sport
Gonovr is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome