JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   MJ Comanche Technical Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f53/)
-   -   86 comanche trouble (http://www.jeepforum.com/forum/f53/86-comanche-trouble-1418267/)

goatroper57 09-17-2012 06:05 PM

86 comanche trouble
 
hello all
:brickwalli have an 86 comanche its running but when i drive it it gets up to about 40 mph or so and then starts buckin like its starvin for gas so i replaced the fuel pump and no change i do have a barrel filter between the gas tank and carb. on the inside fender wall and i see ther is a lot of air bubbles in it when its running and for a little bit after its shut off then after a whyll the barrel filter it dose not have any gas in it at all the filter is new i allso change the filter in the carb. to i drove it to day and when i was comin back home i have to go up a hill about 1/2 mile long and i had to let off the gas goin up it all most to an idle before i got up the hill what could be cusin the problem can any one help please
thanks
goatroper57

mj40 09-17-2012 06:55 PM

2.1/2.5 or 2.8l...

fuel pump in the tank- did you replace the hose on the pump to the sending unit.... thinking maybe its split and recurculating fuel in the tank and your not getting the right fuel psi as well air mixed in it..

or
engine driven fuel pump... the sending unit pick up pipe is rotten/holes or lines leaking and sucking air in..

goatroper57 09-17-2012 08:03 PM

thanks for the fast reply and its a 2.8l engine driven fuel pump where is the sending unit pick up pipe

mj40 09-18-2012 04:48 AM

in the tank, only good pic of one i could find..

http://www.ebay.com/itm/New-NOS-86-J...-/271048773289

Rican142 09-18-2012 07:02 AM

Im havein the same prob but its when I'm goin cryisin at a faster speed Like 50 nd up. But if I give it more gas it stops doin it for a sec till the rest of the truck catches up. Might I need bigger injectors? Or a faster fuel pump

mj40 09-18-2012 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by Rican142 (Post 14182685)
Im havein the same prob but its when I'm goin cryisin at a faster speed Like 50 nd up. But if I give it more gas it stops doin it for a sec till the rest of the truck catches up. Might I need bigger injectors? Or a faster fuel pump

4.0l? your fuel psi will need to be checked...maybe bad fuel pressure regulator or a weak fuel pump

goatroper57 09-18-2012 04:22 PM

thank you mj40 so i guess ill have to take the gas tank out to get to that part right one good thing i have another truck just like tis one for parts i think ill just swap gas tanks and hope for the best again thank you for the info. mj40 ill let ya know how thing went after i get it swaped it mite be a few days or more before ican get to it thou later all

mj40 09-18-2012 04:39 PM

Quote:

Originally Posted by goatroper57 (Post 14185210)
thank you mj40 so i guess ill have to take the gas tank out to get to that part right one good thing i have another truck just like tis one for parts i think ill just swap gas tanks and hope for the best again thank you for the info. mj40 ill let ya know how thing went after i get it swaped it mite be a few days or more before ican get to it thou later all

your sending unit will be on the topside of the tank...likly better to swap tank as if you disturb the sending unit you will need a new seal and lock ring most times..

good luck..

cruiser54 09-18-2012 06:11 PM

Whoa!! He has a 2.8 V-6 with an engine mounted pump as stated in Post #3..

Rican142 09-18-2012 06:32 PM

Quote:

Originally Posted by mj40

4.0l? your fuel psi will need to be checked...maybe bad fuel pressure regulator or a weak fuel pump

Yes its a 4.0

mj40 09-18-2012 06:36 PM

Quote:

Originally Posted by cruiser54 (Post 14185719)
Whoa!! He has a 2.8 V-6 with an engine mounted pumpas stated in Post #3..


hey, i'll be like you and not read it all and bump up my post counts


:kiss:

cruiser54 09-18-2012 07:20 PM

Quote:

Originally Posted by mj40 (Post 14185850)
hey, i'll be like you and not read it all and bump up my post counts


:kiss:

Read Post #3!!

And, 4.0 didn't come out til 1987. Who isn't reading?

mj40 09-18-2012 07:36 PM

Quote:

Originally Posted by cruiser54 (Post 14186100)
Read Post #3!!

And, 4.0 didn't come out til 1987. Who isn't reading?

ok, i'll keep up, theres 2 poster in this posting..

1st post was 86 2.8
2nd is 89 4.0

cruiser54 09-18-2012 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by mj40 (Post 14186183)
ok, i'll keep up, theres 2 poster in this posting..

1st post was 86 2.8
2nd is 89 4.0

Ah, yes. Hijacks are always so helpful, aren't they?

Rican142 04-21-2013 12:19 AM

Figured out what the problem was, it was a bad oxygen sensor and cracked distributor, replaced that and it was smooth sailing


The time now is 05:55 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.