zj climate control isue - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-29-2012, 06:43 AM Thread Starter
matholland
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Eldorado
Posts: 206
zj climate control isue

Hey guys. Driving my zj to work and using the heat. Put it on face and it worked for a while then went to defrost. It happened once before a few weeks ago and it started working again after switching it between defrost and face a few times. Its been working fine I thought it was a fluke. I know on my dad's tj he had the actuator arm broke but this one started working again after mesdibf with it. If it was the arm it would be stuck on defrost right?

matholland is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 11-02-2012, 02:27 AM
mig1289
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: philadelphia
Posts: 421
Were you accelerating when this happened? Could be a small vacuum leak

2wd zj...
mig1289 is offline  
post #3 of 6 Old 11-02-2012, 06:57 AM Thread Starter
matholland
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Eldorado
Posts: 206
yes, both times I have been driving down the road at either 60 or 70. Where would I go about checking for one at for the climate control?
matholland is offline  
post #4 of 6 Old 11-02-2012, 03:23 PM
mig1289
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: philadelphia
Posts: 421
Under the battery tray there is a vacuum box. Sometimes the vacuum lines crack with age and cause the air to blow through the defrost vents. Start with the vacuum line under the battery and follow it back toward the firewall, it might be as simple as a loose connection or T fitting. I currently have the same issue with my zj but it hasn't gotten to bad where it's bothering me enough to fix it.

2wd zj...
mig1289 is offline  
post #5 of 6 Old 11-02-2012, 03:26 PM Thread Starter
matholland
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Eldorado
Posts: 206
lol, thanks for the help man! I will check it out and see if there are any bad lines or connectors there.


Thanks again!
matholland is offline  
post #6 of 6 Old 11-02-2012, 03:27 PM
mig1289
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: philadelphia
Posts: 421
You can also take a look under the passenger side on the inside there should be little red green and yellow hoses all clipped together. Make sure those are tight.

Edit: you're welcome. If you need any other info on it search. Zj defrost vacuum

2wd zj...
mig1289 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome