No heat - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 10-25-2013, 04:25 AM Thread Starter
chasmack25
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
No heat

Have a 1996 jeep grand cherokee laredo and I when I put the heat on I can feel hot air come out for about 20-30 sec and then it gos to cool air. Also for the longest time in hear a air noise from the pass side like its recycling or something.. Easy fix or???

chasmack25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 10-25-2013, 04:35 AM
shadowridr1
Registered User
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Iowa Park
Posts: 74
sounds like a blend door problem.

http://www.heatertreater.net/magento...kee-92-97.html
shadowridr1 is offline  
post #3 of 7 Old 10-29-2013, 09:58 AM Thread Starter
chasmack25
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
I tried the blend motor door and I even blew out the heater core. It's a little better but the same results. HOT HEAT blasts for about 20-30 seconds and it gets cooler. Checked the vacuum hoses and no leaks.
chasmack25 is offline  
post #4 of 7 Old 10-29-2013, 10:00 AM Thread Starter
chasmack25
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Tried the same thing in the video. Plastic in good shape and tried it manually. Also blew out the heater core and checked the vacuum hoses. Same results
chasmack25 is offline  
post #5 of 7 Old 10-30-2013, 05:51 PM Thread Starter
chasmack25
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Well well well,I have to say when I said I "flushed" the heater core was a bit of mis-spoken. I took both heater hoses off and ran a garden hose through each side a couple of times alternating. Do I have heat??? Well if I want to keep a roast hot on my dash I wouldn't have a problem. Thanks for the help from all.
chasmack25 is offline  
post #6 of 7 Old 11-01-2013, 01:16 AM
shadowridr1
Registered User
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Iowa Park
Posts: 74
Glad you had better results then I did. Don't get me wrong it's better then it was but it's still not HOT.
shadowridr1 is offline  
post #7 of 7 Old 11-02-2013, 07:54 AM
bap
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2012
Location: olive hill
Posts: 17
it took me a few times to get my heat back when i back flushed my heater core,,,it ran clear , flushed it again and the junk flushed out the ran clear got warm but not hot so i flushed again and it got hotter, i ended up flushing several times untill all the brown gunk got out and now i have really good heat..
bap is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome