post #1 of Old 03-11-2013, 02:09 PM Thread Starter
J_clemons1855
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
My jeep wont start

It starts the first time, for the day, but every time I turn it off it won't start and takes about an hour or two until it starts back up. Just put a brand new starter and battery in it about 8 months ago too.

J_clemons1855 is offline  
post #2 of Old 03-13-2013, 06:48 PM
USAXJ
Registered User
1996 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Tucson
Posts: 121
Automatic tranny? If so then I'd say neutral safety switch? Mine was doing that too. If your reverse lights aren't working then I'd recommend rebuilding or adjusting it. Really need more information to give you more accurate advice.
USAXJ is offline  
post #3 of Old 03-13-2013, 07:00 PM Thread Starter
J_clemons1855
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Yea it's an automatic grand Cherokee limited, V8. The reverse lights work fine. Any idea?
J_clemons1855 is offline  
post #4 of Old 03-13-2013, 08:10 PM
USAXJ
Registered User
1996 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Tucson
Posts: 121
Does it only happen on short trips like to the convenience store?
USAXJ is offline  
post #5 of Old 03-14-2013, 04:48 PM Thread Starter
J_clemons1855
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Yes pretty much
J_clemons1855 is offline  
post #6 of Old 03-14-2013, 04:50 PM Thread Starter
J_clemons1855
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Yes pretty much.
J_clemons1855 is offline  
post #7 of Old 03-14-2013, 05:28 PM
USAXJ
Registered User
1996 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Tucson
Posts: 121
I'd look at the nss. Can you wiggle the shifter and hold the key? I'm only hammering the nss because that's exactly what mine was doing. It could just need an adjustment.
USAXJ is offline  
post #8 of Old 05-24-2013, 01:04 PM
Cuesoccer24
Registered User
1995 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Hilton Head Island
Posts: 58
Does it take a little while for your check engine light to come on?
Cuesoccer24 is offline  
post #9 of Old 05-26-2013, 04:42 PM
metalcaleb
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: perkasie
Posts: 8
i had this issue in my 1994 zj, 4.0 automatic. I would turn the key 'on', and it wouldn't turn over until the check engine light came on. Replaced my computer and the issue went away.
metalcaleb is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome