Help with my dlemma - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 03-14-2013, 03:11 PM Thread Starter
Luckyirish2440
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lemoore
Posts: 60
Help with my dlemma

I purchased a waggy axle this weekend. It has brand new 4.56 gears and ARB installed with a really nice pattern on the ring gear. The PO welded a spring perch on top of the cast section (not sure about this) and the length between perches is 32 inch. I'm looking to buy either the Blue Torch fab or Poison Spyder full axle kit which accommodates 31 1/4 between perches.

Alright, here is the dilemma. I previously bought a K5 blazer dana 44 (impulse buy). The knuckles are at WFO concepts being machined for high top steering. Should I tear apart the waggy and put it in the K5 axle (Iím not very proficient at setting up gears, but have access to tool to complete the job) which is already setup for SOA? It looks as if I would have to cut down both sides of the K5 housing to make this work, but I'm not sure how much. Also, the PO converted the waggy to the 5.5 lug pattern, which I could just put on the Chevy knuckles (I may be wrong with that logic). Thanks for any advice.

Luckyirish2440 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 03-14-2013, 11:09 PM
fratis
......
 
fratis's Avatar
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hale'iwa
Posts: 5,092
The perch welded to the center section can work fine. it depends on how it was executed. if it were me, and unless it looked excellent, I'd redo it. I'd just use the waggy assembly under your circumstances.

-insert meaningless out-of-place political diatribe-
fratis is offline  
post #3 of 3 Old 03-16-2013, 10:46 PM Thread Starter
Luckyirish2440
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lemoore
Posts: 60
Thanks for the advise. Though, I've decided to use the K5. I cut off the outer Cs today (what a PITA!!). I have to find a shop to cut the tubes and weld them back on. Though the gears have a good pattern, I wanted to take them out to check everything. I just don't trust the PO. The first indication was the hub were installed incorrectly. Anyway, thanks.
Luckyirish2440 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome