4.7 stroker problems - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 Old 03-22-2013, 08:11 PM Thread Starter
blu3fan
Registered User
1992 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 128
Question 4.7 stroker problems

ok so here goes.
i got a 92 cherokee xj 4.0 inline 6
bored it 30 thou over stroked to 4.7
skat crank
comp cams K68-231-4 cam
mopar valvetrain
new stock pushrods
pistons and rods i dont know got them off ebay but they were good quality
yella terra 1.6 roller rockers
flowcooler water pump
upgraded oil pump
mustang injectors
new spark plugs reused distributor
so heres what happened.
about four years ago we pulled the motor. and rebuild it. life happened and the car ended up sitting. i got the motor back into it in december of last year. fired fine on startup
so heres the list of things wrong.
1. rear main seal is leaking oil between transmission and engine. <-- i can just pull the oil pan and snake another in correct ?
2. electrical issues. theres a drain. batteries die after 5 days sitting in car its a slow one but there is one. im thinking i hooked up a wire off the alternator to the wrong spot
i need a wiring diagram for the wires off the alternator, also theres a wire coming out of the fusebox. i routed it to the battery post. correct ?
lights blinkers and dash lights etc doesn't work while car is running. but work fine if engine is off
3. valve train is noisy, Ive heard comp cams cams are loud, or could there be an issue ?
4. the big one.
so. car has trouble starting. sometimes have to crank and hit gas for a good few seconds before she finally turns over.
when she starts she idles really low for a warmup. engine feels like its surging. if i hit the gas. when it gets to about 2400/2900 it does what seems like a misfire/backfire and rpms literally drop off it jumps from 2900 to 2400 in a second. it smells like gas.
we did a fuel pressure test seems fine. i need to do a fuel volume test on it. how would i do that ?
the gas that was sitting in the tank (4/5 gallons) i pumped out. filtered and put into another car. there was orange goo in it, so i changed the fuel filter
still same issue.
so now im thinking it may be the fuel pump, yes i have the tank skid so its not fun for a maybe to be pulling the tank down.
anyone have any ideas ?
im thinking it smells like gas and drops of cos theres not enough fuel to ignite so it misfires because the pump maybe is blocked by crap left over in the tank or maybe my 210000mile old pump is dying.

blu3fan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 03-28-2013, 11:55 AM Thread Starter
blu3fan
Registered User
1992 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 128
re did the timing. no luck yet
ideas anyone ?
blu3fan is offline  
post #3 of 10 Old 04-01-2013, 08:40 PM
kw89425
Registered User
1986 CJ7 
 
Join Date: Jul 2008
Location: ky
Posts: 1,147
Its not all of your problems but if it sat 4 years after it was put together and valves adjusted it needs new springs.

86 cj7 496 powered 465/205 ton axles 38.5 boggers

http://www.jeepforum.com/forum/f8/my...oject-1019388/
kw89425 is offline  
post #4 of 10 Old 04-03-2013, 02:37 PM
foggybottombob
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: May 2008
Location: Monument Colorado
Posts: 5,840
You might get more help here:
http://www.jeepstrokers.com/forum/
foggybottombob is offline  
post #5 of 10 Old 04-05-2013, 04:38 PM Thread Starter
blu3fan
Registered User
1992 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 128
allready posted there.
its something stupid i know it.
blu3fan is offline  
post #6 of 10 Old 04-05-2013, 04:46 PM Thread Starter
blu3fan
Registered User
1992 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 128
blu3fan is offline  
post #7 of 10 Old 04-08-2013, 07:14 AM
foggybottombob
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: May 2008
Location: Monument Colorado
Posts: 5,840
What do you have for a fuel regulator? Is the fuel regulator leaking?
foggybottombob is offline  
post #8 of 10 Old 07-29-2013, 02:38 PM
CZDiesel
Registered User
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: May 2012
Location: Colorado Springs
Posts: 640
Did you ever get it figured out?
CZDiesel is offline  
post #9 of 10 Old 07-30-2013, 12:47 PM Thread Starter
blu3fan
Registered User
1992 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 128
it ended up being an issue with timing. had to hack up the distributor and manually set it.
blu3fan is offline  
post #10 of 10 Old 07-30-2013, 05:03 PM
CZDiesel
Registered User
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: May 2012
Location: Colorado Springs
Posts: 640
So, how does she run?
CZDiesel is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome