Won't Start, Wipers and Lights Turn on, No Dash! - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Four Wheeling Forums > Wheelin' Neighborhood > South West USA > Utah Jeep Forum > Won't Start, Wipers and Lights Turn on, No Dash!

Premium LED Lighting by VISION X, Proudly sold at ROCKRIDGBds fox ipf 2.0 racing series shocks now available at rockEngo winches available at www.rockridge4wd.com! Free shipp

Reply
Unread 06-16-2014, 10:33 PM   #1
Redtwo
Registered User
2008 JK Wrangler 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hooper, UT
Posts: 139
Won't Start, Wipers and Lights Turn on, No Dash!

I posted this in the JK section but thought I see if anyone here had anything else.

So I have found a couple of threads with similar issues but so far the solutions I've tried haven't helped. So let me describe what been going on. The past couple of days my clock has been resetting on my radio. No big deal but thought it could be leading to something. Checked the battery connections and everything seemed fine.

Drove to work today and things got really bad. While driving the dash, everything, every gauge, light, everything, goes black. My lights and windshield wipers turn on. Radio, all other electrical works. I notice zero issues with actually driving it. Eventually things would reset and wipers and lights turn off. This happened maybe 2 times in a 50 min drive. Got to work parked and turned it off.

On the way home same thing but did it the entire way home. Dash would go out, gauges go nuts and stop, and wipers and lights would turn on. I'm sure I pissed off a few drivers thinking I was flashing them with my lights. It must have reset and gone dark 20 times on the way. I made it home but just before I pulled it in it goes dark again and wipers and lights go on. I put it in park turn off the ignition but engine doesn't turn off, neither do the wipers or lights. I had to pull a fuse to get the engine to turn off but wipers and lights stayed on. I eventually pulled the neg side of the battery to turn off the wipers and lights.

I've gone back out and reconnected the battery as some suggested that it would reset after 15 mins. Nope. Lights and wipers come on immediately and I get nothing when I turn the ignition. Any help on this would be appreciated.

__________________
Dave P.
2008 JKU
1986 XJ - Dead and Sold- My wife had no idea what the temp gauge was for
Redtwo is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2014, 09:55 AM   #2
Godholio
Registered User
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Jan 2007
Location: West Haven, UT
Posts: 1,808
That has to be either a bad ground/connection, something got wet, or your computer's fried (in order of likelihood, I think). First thing I'd look at is the connections at the computer. If one of those plugs is loose, it could be making intermittent contact like a shoddy ground. I don't have any kind of wiring diagram...do these systems have anything else in common? Like they all run through the same 1 or 2 fuses/relays?

I hate trying to find weird electrical problems that cross multiple systems.
__________________
Utah Jeep Crew #148
No powerball here? How am I supposed to finance the mods?!?
'12 Sport...miss my YJ for all the wrong reasons though
Godholio is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2014, 11:10 AM   #3
Redtwo
Registered User
2008 JK Wrangler 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hooper, UT
Posts: 139
Unless someone at night is dumping gallons of water on the engine in my garage and cleaning up the mess I can rule out something got wet. I did some initial test on the connection at the computer and it seemed fine but like you said chasing down wiring and electrical issues like this can be such a pain. Ugh! First and only issue with this Jeep and it has to be something like this.
__________________
Dave P.
2008 JKU
1986 XJ - Dead and Sold- My wife had no idea what the temp gauge was for
Redtwo is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2014, 12:42 PM   #4
Godholio
Registered User
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Jan 2007
Location: West Haven, UT
Posts: 1,808
If you figure it out and need an extra set of hands, I've got more spare time nowadays. I'm not in West Haven anymore, but Clinton is only a couple more miles away.
__________________
Utah Jeep Crew #148
No powerball here? How am I supposed to finance the mods?!?
'12 Sport...miss my YJ for all the wrong reasons though
Godholio is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2014, 12:46 PM   #5
99tjdoc
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: May 2013
Posts: 33
Ignition switch
99tjdoc is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2014, 09:17 PM   #6
team1k
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2010
Location: Lehi
Posts: 2,461
My wife's WJ did a lot of that stuff randomly and it turned out the power window module was bad but because all the modules for the car(lights, wipers, radios, etc..) are daisy chained it affected all the systems downstream. That was a WJ though and I'm not sure if a JK is similar
__________________
It was a Jeep thing, but all that stuff broke
92 Jeep YJ Wrangler
UJC
"YJ's are for poor people" - Brian
team1k is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2014, 12:33 PM   #7
Redtwo
Registered User
2008 JK Wrangler 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hooper, UT
Posts: 139
Thanks for all the input guys. I triple check some things last night and found a ground had come loss on my aux lights. Made sure it was grounded right and tada everything is fixed. So glad it wasn't worse.
__________________
Dave P.
2008 JKU
1986 XJ - Dead and Sold- My wife had no idea what the temp gauge was for
Redtwo is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.