Wj ac problem - JeepForum.com

LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 06-20-2012, 02:18 PM Thread Starter
Registered User
2001 WJ 
Join Date: Apr 2012
Location: West Covina
Posts: 13
Wj ac problem

I took my 01 wj 4.7 to the shop to get the ac serviced. They replaced the high pressure hose, gaskets and charged the system. The ac worked great for a cupple of days, but then begin blowing hot air so I took it back. The mechanic looked at it and said he disconnected the computer and it began blowing cold air again but only temporaliy , I also wanted to mention he said the blend doors where bad. I've replace the blend door and it still blows hot air. I haven't started trouble shooting yet because I'm not sure if it a mechanical problem or an electrical problem. Thanks for any advice that can be given

Pagarcia13 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 5 Old 06-20-2012, 02:38 PM
Registered User
2000 XJ Cherokee 
Join Date: Apr 2012
Location: Ocean
Posts: 643
Wrong section. Probably explains the absence of any input.
Kalali is offline  
post #3 of 5 Old 06-22-2012, 02:03 PM
Registered User
1999 WJ 
Join Date: Oct 2004
Location: Russellville, ar
Posts: 1,296
check on wjjeeps.com about the blend door issue and how to test it and diagnose it. Also, have him point to the place he "disconnected" the computer as I'm thinking this is not really what he did. Please come back and we'll help guide you so you don't get ripped off. Also, ask what was wrong with the high pressure line and how long it held a vacuum before they refilled it. I believe the minimum to leave it on a vacuum is like 30 min and check. longer is better.
jclaudii is offline  
post #4 of 5 Old 06-22-2012, 04:30 PM
Registered User
2004 WJ 
Join Date: Jun 2009
Location: Az
Posts: 1,543
I'm wondering if it has a leak from the work they did. Maybe if it was low on freon, he jumped the low pressure cutoff switch to make the compressor work, which is when it got cold temporarily...
imaguy3 is offline  
post #5 of 5 Old 06-22-2012, 05:32 PM
Registered User
2013 WK 
Join Date: Feb 2011
Location: East Meadow
Posts: 1,327
I doubt anybody would jump the LPS and send you on your way.It would mean certain death for your compressor.Could be alot of things,but just guessing till you throw some guages on it to see whats going on.

2000 Jeep Grand Cherokee 4.7 V8

2013 Jeep Grand Cherokee Overland 5.7 Hemi
HVACNY is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Ignition problem, battery, or other electrical problem?... Kasia XJ Cherokee Technical Forum 9 09-24-2011 12:09 AM
no problem like someone elses problem too_low XJ Cherokee Technical Forum 2 05-11-2010 08:08 PM
Unknown problem idle problem drunkenmonke XJ Cherokee Technical Forum 6 12-22-2007 10:56 AM
My problem with defrost/floor vent problem found ebk04 XJ Cherokee Technical Forum 2 07-17-2006 11:37 AM
Problem starting in warm weather! Anyone has the same problem?? keon XJ Cherokee Technical Forum 6 04-14-2006 06:39 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome