What did you do to your WJ today? - Page 1429 - JeepForum.com

 371Likes
 
LinkBack Thread Tools
post #21421 of 42788 Old 05-26-2013, 05:29 PM
BrugsBunny
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Haymarket
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by rdkendrick

Happy 180, Leroy!
That reminds me, I have had my WJ's up to about 110 MPH, has anyone ever figured out the top speed of them?

Sent from my iPad using Forum Runner
I've gotten 115 as well...but every time I drive fast it makes me miss my Beamer, which I got up to 155 at 5400 or so one time.

BrugsBunny is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #21422 of 42788 Old 05-26-2013, 06:26 PM
pinky2252s
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Broomfield
Posts: 1,825
Check engine light popped on yesterday going to work. I pulled over and did the key dance and it showed me P 0700. I was actually happy it was a tranny issue and not an engine issue.

So, based on how it was acting and some diagnosis I replaced the input speed sensor. I would have just went a gotten it scanned with a DRB3 but its sunday, and all the shops are closed tomorrow so I just decided to throw the 20 bucks at it hoping it takes the sacrifice. Have any of you guys replaced the input speed sensor? Who the hell designed the shift cable to go right over the connector? That was annoying. But it only took a total of 10 minutes replacing it and now the problem is gone.

Is it broken?

Colorado Jeep Club Member #2252
2001 Laredo, 2004 Special Edition
pinky2252s is offline  
post #21423 of 42788 Old 05-26-2013, 06:47 PM
ialatham4
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 61
I replaced my radiator and thermostat and new coolant. But when I drive the temp goes up really fast any one know what the problem could be?
ialatham4 is offline  
post #21424 of 42788 Old 05-26-2013, 06:49 PM
STORM_JK
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa
Posts: 401
Finished this





'13 JK 6-spd | 3.5" RK | 35" MTR/K | Lots Of Welding
STORM_JK is offline  
post #21425 of 42788 Old 05-26-2013, 06:57 PM
pinky2252s
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Broomfield
Posts: 1,825
Quote:
Originally Posted by ialatham4 View Post
I replaced my radiator and thermostat and new coolant. But when I drive the temp goes up really fast any one know what the problem could be?
Did you get the air out of the system? Im on my phone so I cant see if you have the 4.7 or the 4.0. The 4.7 has a bleeder screw, but for either engine you can unscrew the radiator cap and let it idle with the heat on full blast. You should see bubbles come out of the radiator cap. Let it idle untill it stops bubbling out. Then all the air should be gone.

Is it broken?

Colorado Jeep Club Member #2252
2001 Laredo, 2004 Special Edition
pinky2252s is offline  
post #21426 of 42788 Old 05-26-2013, 07:04 PM
ialatham4
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by pinky2252s

Did you get the air out of the system? Im on my phone so I cant see if you have the 4.7 or the 4.0. The 4.7 has a bleeder screw, but for either engine you can unscrew the radiator cap and let it idle with the heat on full blast. You should see bubbles come out of the radiator cap. Let it idle untill it stops bubbling out. Then all the air should be gone.
Yeah I did I have the 4.7 and bled it from the bleeder screw to start and then closed that and finished bleeding out of the radiator cap
ialatham4 is offline  
post #21427 of 42788 Old 05-26-2013, 07:49 PM
gcsmorgan
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: May 2010
Location: Tuscaloosa
Posts: 171
Got her all shined up and loaded my GT Palomar to take to the trails. Beautiful weather today.


2002 Jeep Grand Cherokee Laredo Sport | 4.0L I6 | 2WD | 225-75-R16 BFG Radial Long Trail T/A
gcsmorgan is offline  
post #21428 of 42788 Old 05-26-2013, 09:16 PM
RIPNBST
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Broken Arrow
Posts: 266
Installed my IRO 3" lift with bilsteins and adj track bar and everything went smoothly except their tap job on the female portion of the adj track bar was complete and utter ****. Had to run all over town to find a tap that big in a store open on sunday. Running 265/70/17 GY Wrangler Authority with no trim anywhere. It can be done for mall crawling but it needs a good trimming. Will get around to it next weekend probably. Flexed it in a buddy's drainage ditch and it rubbed in the rear BAD.
Attached Thumbnails
image-3248744648.jpg  
RIPNBST is offline  
post #21429 of 42788 Old 05-26-2013, 09:25 PM
BigAl63
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Central
Posts: 119
Quote:
Originally Posted by RIPNBST View Post
Installed my IRO 3" lift with bilsteins and adj track bar and everything went smoothly except their tap job on the female portion of the adj track bar was complete and utter ****. Had to run all over town to find a tap that big in a store open on sunday. Running 265/70/17 GY Wrangler Authority with no trim anywhere. It can be done for mall crawling but it needs a good trimming. Will get around to it next weekend probably. Flexed it in a buddy's drainage ditch and it rubbed in the rear BAD.
Looks nice!

2" BB, 1.25" wheel spacers
BigAl63 is offline  
post #21430 of 42788 Old 05-26-2013, 09:27 PM
go-big
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Niagara Falls
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by RIPNBST
Installed my IRO 3" lift with bilsteins and adj track bar and everything went smoothly except their tap job on the female portion of the adj track bar was complete and utter ****. Had to run all over town to find a tap that big in a store open on sunday. Running 265/70/17 GY Wrangler Authority with no trim anywhere. It can be done for mall crawling but it needs a good trimming. Will get around to it next weekend probably. Flexed it in a buddy's drainage ditch and it rubbed in the rear BAD.
Keep a close eye on the lock nut on your track bar the tend to back off pore design
go-big is offline  
post #21431 of 42788 Old 05-26-2013, 09:35 PM
lance-tek
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Aug 2012
Location: Indianapolis
Posts: 272
Quote:
Originally Posted by go-big View Post
Keep a close eye on the lock nut on your track bar the tend to back off pore design
Very True!!! Happened to mine too. Now i just keep an eye on it

I will eagerly accept any advice or help I can get. | Built Not Bought # 736
lance-tek is offline  
post #21432 of 42788 Old 05-26-2013, 09:56 PM
go-big
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Niagara Falls
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by lance-tek

Very True!!! Happened to mine too. Now i just keep an eye on it
I am just going to weld a nut to the track bar and get a new one to lock it down the treads in the pipe are not deep enuff I don't think
go-big is offline  
post #21433 of 42788 Old 05-26-2013, 10:52 PM
Justin_WJ
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bluefield
Posts: 917
Wheelin at Potts mountain





2000 WJ Limited, 4inch RC X, 242 T-case swap, 33x12.50 STT's, 15x8 D window wheels with 3.75 BS, JKS ADJ. Tracbar, T-case armor, Custom front winch bumper, Smittybilt XRC 8, 4.56's Extended Rola Rack w/Harbor Freight 6" lights, and always muddy :)
Justin_WJ is offline  
post #21434 of 42788 Old 05-26-2013, 10:58 PM
dillonjm
Registered User
2013 WK 
 
Join Date: Jun 2003
Location: Wichita Falls, TX
Posts: 4,203
Quote:
Originally Posted by Justin_WJ View Post
Wheelin at Potts mountain
Looks like fun. Haven't been wheeling in a few months, getting the itch.

I'm going to miss the ability I had in AZ to hop in my rig and be climbing desert rock in 20 min.

13 GC Overland - (Wife's DD) 5.7, stock
Past Jeeps: 99TJ, 78CJ7, 91YJ, 01WJ, 03TJ, 05KJ
dillonjm is offline  
post #21435 of 42788 Old 05-27-2013, 03:24 AM
CrazyWalnut13
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bozeman
Posts: 1,282
Quote:
Originally Posted by rdkendrick

Happy 180, Leroy!
That reminds me, I have had my WJ's up to about 110 MPH, has anyone ever figured out the top speed of them?

Sent from my iPad using Forum Runner
Mine has a governor at 114 or 115. Hit it both stock and after the 3" lift and 32"s. I was REALLY dumb when I was a little younger.

Zak
Formerly Default Jeeper #13
2000 WJ Limited 4.7 with stuff. Look left for the deets.
CrazyWalnut13 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (3 members and 1 guests)
4xTroy , Jaketit , volvite
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Tried to do Spark Plugs today in the 4.7--Didn't happend Astorm WJ Grand Cherokee Forum 43 03-24-2014 08:35 PM
Died today... jimbo141 WJ Grand Cherokee Forum 28 05-09-2011 08:20 PM
I want to order some brakes today matrix849 WJ Grand Cherokee Forum 30 07-25-2010 01:01 AM
found an ad today KI4KWF WJ Grand Cherokee Forum 3 07-30-2007 12:27 AM
Just got my xenon on today ! unbelivable ! gaignstar WJ Grand Cherokee Forum 8 05-12-2002 08:38 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome