Transmission delay in moving - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > Transmission delay in moving

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineSavvy Billet LED Tail LightsWant to be able to SEE? DOT Approved Headlights for under

Reply
Unread 07-17-2013, 04:55 PM   #1
rdkendrick
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 3,134
Transmission delay in moving

I cannot remember where I read about the fix for a transmission. Some times when I put my '03 Jeep GC Overland into drive, it starts to move slowly, then when I hit the gas, it moves normally. If I rev it up before putting it into gear, it is OK. I recently read (I could have sworn it was a TSB) where the torque converter is not primed and filled up with fluid and the fix wax to replace one of the filters and something else, but I cannot remember.
I went over the TSB's at wjjeeps.com, but cannot find it, unless I am just not seeing it. Has anyone else seen this?

Sent from my iPad using Forum Runner

rdkendrick is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-17-2013, 06:43 PM   #2
rdkendrick
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 3,134
Quote:
Originally Posted by rdkendrick View Post
I cannot remember where I read about the fix for a transmission. Some times when I put my '03 Jeep GC Overland into drive, it starts to move slowly, then when I hit the gas, it moves normally. If I rev it up before putting it into gear, it is OK. I recently read (I could have sworn it was a TSB) where the torque converter is not primed and filled up with fluid and the fix wax to replace one of the filters and something else, but I cannot remember.
I went over the TSB's at wjjeeps.com, but cannot find it, unless I am just not seeing it. Has anyone else seen this?

Sent from my iPad using Forum Runner
Never mind, I must be blind. I found it. Good thing I printed it out last night. It is TSB 21-015-05
45RFE/545RFE Trans-Delayed Engagement Due to Cooler Return Filter Replacement.

Sent from my iPad using Forum Runner
rdkendrick is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-19-2013, 03:56 AM   #3
cykaaro
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Apr 2012
Location: orangville, ON
Posts: 2,840
__________________
The beatings will continue until attitudes improve!

HID Quad bi-xenon + foglight retrofit
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?44572-Jeep-2000-Grand-Cherokee-WJ
cykaaro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.