Random leak and fire - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 03-04-2014, 10:54 AM Thread Starter
96svtcobra
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: commack
Posts: 7
Random leak and fire

So the other morning I started my jeep up everything was normal. Drove about a mile down the road got some gas and breakfast. Drove a mile back home and as I'm going up my driveway smoke started coming out of my vents. Get to the top open the hood and sure enough the passenger side manifold was on fire. Ran inside got an extinguisher got it out in time. Look under it there's oil everywhere. Maybe about a 1/2 of a quart. Thought maybe it was the valve cover. Wasn't loose at all. Started it This passed two days everytning was fine. No oil leak , no smoke. No fire lol drove it 3 hours home and it seems fine. Does anyone have a damn clue what could have Happened? Sorry for the long read. Not sure 100% if it was oil or tranny fluid. looked and smelt like oil though. Its been running fine since. Anyone have a single as to what happened?

96svtcobra is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 03-04-2014, 12:48 PM
doityourselfMM
Web Wheeler
 
doityourselfMM's Avatar
1999 WJ 
 
Join Date: Dec 2010
Location: manassas
Posts: 1,437
Have you checked all your fluid levels?
doityourselfMM is offline  
post #3 of 5 Old 03-04-2014, 01:21 PM
js12278
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Springfield
Posts: 569
HEY HEY...don't forget to replace the fire extinguisher. Rinse the engine off of that powder crud. It does nasty things to different metals.
js12278 is offline  
post #4 of 5 Old 03-04-2014, 01:27 PM
Double E
Web Wheeler
 
Double E's Avatar
2000 WJ 
 
Join Date: Oct 2003
Location: Raleigh, NC
Posts: 4,805
Trans fluid burped out of the dipstick onto manifold?

'04 Freedom Edition HO & '04 Overland HO (previous '00 Laredo 4.7)
Double E is offline  
post #5 of 5 Old 03-04-2014, 08:09 PM Thread Starter
96svtcobra
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: commack
Posts: 7
Checked all the fluids and they seemed to be ok. My only other guess was the tranny dipstick because I was told it would ignite quicker than oil but it didn't look or smell like tranny fluid. And I will rinse it off assap but its been in the 20s I don't want it to turn to ice on the motor
96svtcobra is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome