Pulley noise - Page 2 - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 23 Old 03-05-2014, 05:01 PM
heitzman
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Independence
Posts: 190
Its not common for a power steering pump to fail. How many miles on your unit?

heitzman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 23 Old 03-05-2014, 05:04 PM
heitzman
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Independence
Posts: 190
Is there any other issues? Coolant loss, hard starts, engine temp?
heitzman is offline  
post #18 of 23 Old 03-05-2014, 05:56 PM
cykaaro
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Apr 2012
Location: orangville
Posts: 2,841
Went through this with mine. Idler pulley replaced as well as the tensioner pulley. It helped quiet it, but my alt still makes noise. It's been that way for 2yrs and haven't had an issue.

The beatings will continue until attitudes improve!

HID Quad bi-xenon + foglight retrofit
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?44572-Jeep-2000-Grand-Cherokee-WJ
cykaaro is offline  
post #19 of 23 Old 03-05-2014, 07:36 PM Thread Starter
TSGR
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Ephrata
Posts: 62
Nope no issues
TSGR is offline  
post #20 of 23 Old 03-05-2014, 08:01 PM
heitzman
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Independence
Posts: 190
It has to be your Alternator or Water pump.
heitzman is offline  
post #21 of 23 Old 03-05-2014, 09:01 PM Thread Starter
TSGR
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Ephrata
Posts: 62
I'll see if the shorter belt I got allows me to bypass them one at a time. I wish it was a constant noise it would be so much easier to diagnose.
TSGR is offline  
post #22 of 23 Old 03-14-2014, 11:21 AM Thread Starter
TSGR
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Ephrata
Posts: 62
I failed to mention I had a mechanical fan. I took it off in preparation to change out the water pump and the noise is gone.
TSGR is offline  
post #23 of 23 Old 03-14-2014, 03:26 PM
heitzman
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Independence
Posts: 190
Easy enough.
heitzman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome