p0203 Help! - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > p0203 Help!

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineGrizzly Lockers available at Rockridge4wd.comThe ULTIMATE "Selectable" Locker System! Brough

Reply
Unread 10-09-2011, 11:09 PM   #1
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
p0203 Help!

My 2000 WJ I6 4L is giving me a P0203. I have swaped injector 3 with injector 4. The code stayed the same and did not move with the injector. I get 15ohms of resistance at the conector plug on the injector. I was wondering if anyone could give me some more ideas. i don't know where to go from here. Thank you for your time.


Last edited by dgladdWJ; 10-09-2011 at 11:39 PM..
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-10-2011, 11:29 AM   #2
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
I would love some ideas even if its just a total shot in the dark.
thank you
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-10-2011, 02:32 PM   #3
pjkatz04
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Apr 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 670
Maybe trying resetting the mil and if it comes up again then see which injector---if it's the same or not.

Sent from my iPhone using JeepForum
__________________
2002 4.7, Selec-Trac, K&N FIPK II, JetChip Stage 1.
pjkatz04 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-11-2011, 07:37 PM   #4
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
I reset it and it still comes back as cyl #3. I baught a test light tonight and plugged it into the conector and the light comes on and flashes like it should as if it where to send power to the injector. It looks the same as it does when I plug it into any other connectors. Could the P0203 code mean that the coil pack has gone bad. I have aready swaped plugs aroung no change. I am even more lost after the test light. it doesn't make any sence.
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 09:20 PM   #5
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
Now the oil pressure is pegged high. WTF is going on here????????????????
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 09:25 PM   #6
pjkatz04
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Apr 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 670
I'm not sure about the code. But for the pressure just turn the jeep to the ON position but do NOT start it. If the pressure reads anything but zero then the sensor is bad. That's a cheap and easy fix.
__________________
2002 4.7, Selec-Trac, K&N FIPK II, JetChip Stage 1.
pjkatz04 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 09:27 PM   #7
pjkatz04
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Apr 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 670
Is the engine running ok and ur just getting a code or is it running rough or something?
__________________
2002 4.7, Selec-Trac, K&N FIPK II, JetChip Stage 1.
pjkatz04 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 09:34 PM   #8
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
no it not running ok. cyl 3 is not fireing at all.
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 09:46 PM   #9
pjkatz04
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Apr 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 670
yea dude thats strange. someone on here with some more experience can prob help tho. hang tight!
__________________
2002 4.7, Selec-Trac, K&N FIPK II, JetChip Stage 1.
pjkatz04 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 10:01 PM   #10
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
I sure hope so. Thanks man.
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 10:04 PM   #11
pjkatz04
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Apr 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 670
did u check the oil pressure sending unit to see if the sensor is bad?
__________________
2002 4.7, Selec-Trac, K&N FIPK II, JetChip Stage 1.
pjkatz04 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 10:24 PM   #12
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
not yet. is there any way to test it or do i just replace it?
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-13-2011, 10:40 PM   #13
MeanGreenZJ
Web Wheeler
 
Join Date: Apr 2011
Location: Mean Street in a desperate part of town
Posts: 1,710
Did you check the wiring harness just behind the valve cover near the firewall? The valve cover stud can rub into the wiring harness and do all kinds of crazy things when the wiring gets shorted.
MeanGreenZJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-14-2011, 03:25 PM   #14
dgladdWJ
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: stmarys, ga
Posts: 25
Yes, it's been checked.
dgladdWJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-14-2011, 04:33 PM   #15
23bananas
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Concord, CA
Posts: 20
I had about 3-4 cylinders spitting out codes, in addition to the TPS. Once that got replaced those codes magically vanished. Not sure if it'll help, but if the TPS is also in the code readout i'd do that first.
23bananas is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.