New To Me 4.7HO WJ P0455 Code With Knock - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-02-2013, 09:53 PM Thread Starter
kpatterson00
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: duluth
Posts: 22
New To Me 4.7HO WJ P0455 Code With Knock

First off let me saying I am no newby. I have built several 1 ton jeeps in the past. I bought this jeep strictly for work. I got a solid deal on it knowing that the oil pressure is good, runs smooth, not loss of power and extremely clean being an 02.

Now the issue: No check engine lights but I did the key trick upon test driving it and found a P0455 (vacuum leak) It does not run or idle rough, however it makes a knock similar to this.
Anyone dealt with a similar issue? I have no problem pulling it apart and checking the timing chain tensionors. Want some first hand experience before I do so. Thanks in advance.

kpatterson00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-02-2013, 10:06 PM
coloradowjowner
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Fort Collins
Posts: 209
My 02' 4.0 popped this code. Changed the fuel cap, and it never came back.
coloradowjowner is offline  
post #3 of 6 Old 10-10-2013, 09:40 AM Thread Starter
kpatterson00
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: duluth
Posts: 22
Well I bought a stethoscope. hard to tell but it sounds like its come from the passenger side valve cover closer to the fire wall. It makes the noise at cold idle then stops at 2k RPMS. When warm it always knocks, faster with higher RPMs. Any guesses before I take the passenger valve cover off? I added half a can of seafoam to the oil with a couple hundred mile I dont hear any improvement. HELP!
kpatterson00 is offline  
post #4 of 6 Old 10-10-2013, 09:07 PM
Bandit84
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: May 2008
Location: MN
Posts: 239
Could be a thrown rocker arm. I've heard of that happening before.

85' CJ7
Bandit84 is offline  
post #5 of 6 Old 10-16-2013, 06:38 PM Thread Starter
kpatterson00
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: duluth
Posts: 22
Sound doesn't get loud until it warms up then it increases with rpms. I don't think it a thrown rocker arm. Power is good and idles very smooth.
kpatterson00 is offline  
post #6 of 6 Old 10-16-2013, 07:58 PM
2ndhandWJman
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: May 2013
Location: Baltimore
Posts: 340
cracked exhaust manifold or Y pipe leak?
2ndhandWJman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome