Loss of power - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > Loss of power

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineThe Solution to Radius Arm Bind - Meet Lock-N-LoadFS: Jeep Fog Light LED Bulbs! Several Brightness Options!

Reply
Unread 08-03-2011, 06:28 PM   #1
99alpine
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Columbus, Ohio
Posts: 223
Wj Loss of power

My '99 feels like it loses power when i accelerate. It'll switch to second then you can feel where the power should be and it'll sound like it's about to stall out. Almost like when you take your foot too far off the clutch of a manual transmission without enough gas. Any help?

__________________
32" Goodyear MT/R, 3" Bodylift (soon to be cut down,) Homemade Quick Disconnects, '87 Blazer Swingout Tire Carrier.
Upcoming: Upgrade to 33" Goodyear Duratrac's, Full Teraflex system (shocks (front and rear,) disconnects, skids, diff covers, and steering stabilizer,) custom built front and rear bumpers, custom built flat fenders, custom built sliders, flush tail lights and re-located front turn signals.
99alpine is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-05-2011, 08:22 PM   #2
99alpine
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Columbus, Ohio
Posts: 223
Can anyone help with this?
__________________
32" Goodyear MT/R, 3" Bodylift (soon to be cut down,) Homemade Quick Disconnects, '87 Blazer Swingout Tire Carrier.
Upcoming: Upgrade to 33" Goodyear Duratrac's, Full Teraflex system (shocks (front and rear,) disconnects, skids, diff covers, and steering stabilizer,) custom built front and rear bumpers, custom built flat fenders, custom built sliders, flush tail lights and re-located front turn signals.
99alpine is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-05-2011, 08:43 PM   #3
gary213
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Jan 2011
Location: LOS ANGELES, CALIFORNIA
Posts: 11
Is Check engine light on?
gary213 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-05-2011, 09:11 PM   #4
99alpine
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Columbus, Ohio
Posts: 223
yeah but no codes
__________________
32" Goodyear MT/R, 3" Bodylift (soon to be cut down,) Homemade Quick Disconnects, '87 Blazer Swingout Tire Carrier.
Upcoming: Upgrade to 33" Goodyear Duratrac's, Full Teraflex system (shocks (front and rear,) disconnects, skids, diff covers, and steering stabilizer,) custom built front and rear bumpers, custom built flat fenders, custom built sliders, flush tail lights and re-located front turn signals.
99alpine is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-06-2011, 11:37 AM   #5
Gamisou
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Here
Posts: 8
Check your tail pipe to see if its plugged up. Mine was and I barely had anything coming out of the tip.
Gamisou is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-06-2011, 11:54 AM   #6
ratmonkey
R.I.P.
 
ratmonkey's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2006
Location: , Pennsylvania
Posts: 19,794
they don't come on with no codes...
__________________
'97 zj 5.2, some stuff, some other suff, and some things that even work sometimes.

ratmonkey is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-06-2011, 01:01 PM   #7
billzcat1
Chicken in a Turkey Suit
2003 WJ 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Redmond, WA
Posts: 8,538
Quote:
Originally Posted by ratmonkey View Post
they don't come on with no codes...
This. Do the key on-off-on-off-on technique and the cluster will display your codes.
billzcat1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-06-2011, 06:43 PM   #8
99alpine
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Columbus, Ohio
Posts: 223
Quote:
Originally Posted by Gamisou View Post
Check your tail pipe to see if its plugged up. Mine was and I barely had anything coming out of the tip.
There's nothing in it

Quote:
Originally Posted by ratmonkey View Post
they don't come on with no codes...
I've had it checked for the codes multiple times. Nothing. Could it be from my cv axles?
__________________
32" Goodyear MT/R, 3" Bodylift (soon to be cut down,) Homemade Quick Disconnects, '87 Blazer Swingout Tire Carrier.
Upcoming: Upgrade to 33" Goodyear Duratrac's, Full Teraflex system (shocks (front and rear,) disconnects, skids, diff covers, and steering stabilizer,) custom built front and rear bumpers, custom built flat fenders, custom built sliders, flush tail lights and re-located front turn signals.
99alpine is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.