Jeep Performance Issue I6 Engine - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > Jeep Performance Issue I6 Engine

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineSavvy Billet LED Tail LightsLight up the holidays with LED lights from JeepHut

Reply
Unread 06-12-2013, 03:00 PM   #1
HarielA4
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Nashua, New Hampshire
Posts: 63
Jeep Performance Issue I6 Engine

So my wife drives our Jeep to and from work all the time. She is having an issue that I havent experienced yet. When she is cruising with the RPMs in the 1500 range the RPMs will drop to zero then come back. While this happens she feels the engine lose power. Its only momentary. MPG's has been pretty constant. EVIC shows 16mpg average. Any ideas?

HarielA4 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-12-2013, 05:31 PM   #2
HarielA4
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Nashua, New Hampshire
Posts: 63
Did the code test by cycling the ignition of then off a few times and got a P0320 code which means there is an issue with the Crank Position Sensor. Guess I will replace that.
HarielA4 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-12-2013, 05:40 PM   #3
Ravie
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Topeka, KS
Posts: 1,218
Been there. Go OEM. I'm not usually the guy saying that but in this case I believe it counts.
__________________
1999 WJ - Over 10k on the 4.0 rebuild. FB/BDS 2" lift (2.5") w/Bilstein 5125's. General Class Ham...KC0LUA
Burlbook48 sez "Nothing moves a project along faster than cubic dollars." Certified Thread Killer.
Ravie is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-12-2013, 05:53 PM   #4
HarielA4
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Nashua, New Hampshire
Posts: 63
I usually go OEM for sensors.
HarielA4 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.