jeep codes - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 11-22-2013, 03:34 PM Thread Starter
BIGGREEN82
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
jeep codes

I have a 1999 jeep grand Cherokee limited v8 4.7, had a new motor put in, new sensors, new fuel pump assembly, new fuel lines, n it cranks but runs like ****, but only if u hold the gas or it dies, n blows out light blue to almost white smoke, I did the key trick on off, n got code ( p 0505) someone please help

BIGGREEN82 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 11-22-2013, 04:37 PM
Thomahawk
Web Wheeler
 
Thomahawk's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Oslo
Posts: 7,900
Changed sensors? What sensor, there is quite s few,,,

Here you Go mr.

P0505 (M)
Idle Air Control Motor Circuits
Replace idle air control motor.

http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm

Disconect battery for atleast 15 min to reset while replaceing sensor, good luck

2004 Grand Cherokee Overland 4.7 HO Quadradrive
95 ZJ Limited 5.2 Winter Project
Sold 94 ZJ Laredo 4.0 Winter Beater
R.I.P. 2000 Grand Cherokee Limited, 4.7 V8, Quadradrive, Shale Green Metallic, Agate/Carbon interior, Well modded and highly missed :(

Buildthread http://www.jeepforum.com/forum/f197/...grade-1813490/

MONEY WILL CONTINUE TO BE THROWN INTO THE RIG UNTIL CONDITION AND SATISFACTION IMPROVES!!!
Thomahawk is online now  
post #3 of 7 Old 11-22-2013, 06:43 PM
86cj74.2L
Web Wheeler
 
86cj74.2L's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouchsburg, PA
Posts: 10,062
Quote:
Originally Posted by Thomahawk
Changed sensors? What sensor, there is quite s few,,, Here you Go mr. P0505 (M) Idle Air Control Motor Circuits Replace idle air control motor. http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm Disconect battery for atleast 15 min to reset while replaceing sensor, good luck
Or check wiring....cause the engine was just replaced.
86cj74.2L is online now  
post #4 of 7 Old 11-24-2013, 11:12 PM Thread Starter
BIGGREEN82
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Thanks a bunch, will update if that fixes my problem
BIGGREEN82 is offline  
post #5 of 7 Old 11-24-2013, 11:34 PM
rep-tile
Cash 4 Clunkers Survivor
 
rep-tile's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: bakersfield
Posts: 1,101
Lots of new sensors at one time for the PCM. And have you tried resetting the PCM by unplugging the battery...?
rep-tile is offline  
post #6 of 7 Old 11-24-2013, 11:43 PM Thread Starter
BIGGREEN82
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Yeah, took the battery out for a whole night to recharge.
BIGGREEN82 is offline  
post #7 of 7 Old 11-24-2013, 11:48 PM
rep-tile
Cash 4 Clunkers Survivor
 
rep-tile's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: bakersfield
Posts: 1,101
Then you problably have a massive intake leak or forgot to hook up the MAP sensor.
rep-tile is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome