Help w/ 99 grand cherokee - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > Help w/ 99 grand cherokee

FS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great valuePremium LED Lighting by VISION X, Proudly sold at ROCKRIDGRugged Ridge 8500lb Winch w/ Steel Cable $294.99 Shipped O

Reply
Unread 08-03-2007, 07:20 AM   #1
bigV
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2006
Location: , SoCal
Posts: 1,561
Help w/ 99 grand cherokee

I own a TJ, but a friend of mine is having problems w/ his 99 GC. It's 4x4, 4.7 V-8 and has 160K miles on it. The problem he is having is it dies on him intermittantly. What happens is the motor just shuts off, he has to wait about 30min before he can start it up again, he drove it over to a mechanic who kept it for 4 days but it didn't do it to him and he didn't find anything wrong. Then it happened to my friend again, he would wait about 30 min then go again, but this time it died a few minutes later, wait about 30 min, then he made it to the mechanic who had it for another 2 days and this time it shut off on him, it gave him a code-crank position sensor- which he replaced. But that didn't cure the problem. It died on my buddy later that same day after he picked it up. Anyone have this happen to them? Could it be a fuel filter/fuel pump problem? That's what I'm thinking since it is intermittant, but I wanted to check w/ some guys who actually drive and know more about these vehicles.

bigV is offline   Reply With Quote
Unread 08-03-2007, 08:05 AM   #2
LEDFoot
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Sep 2004
Location: DFW area, Texas
Posts: 762
I had the same thing happen on a completely different vehicle.
In that case it was the wiring to the cranckshaft position sensor that was partially frayed.
LEDFoot is offline   Reply With Quote
Unread 08-03-2007, 08:39 AM   #3
gilgrill
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Currently in Florida
Posts: 13
I had something happen that was similar, but did not pull codes. It was a loose battery terminal. It was built up corrosion. It was acting all crazy when it did it though, like gauges pegging and stuff like that, but also just dying whil driving it.

I have the same exact jeep!
gilgrill is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.