HELP! tranny problems - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > HELP! tranny problems

Savvy Billet LED Tail LightsLight up the holidays with LED lights from JeepHutIntroducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 11-04-2013, 10:20 PM   #1
chwhite0783
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: toms river, nj
Posts: 2
HELP! tranny problems

I have a 99 grand and I am not getting third or fourth...no codes set. I replaced solenoids and transducer in trans and still no third or fourth.....however, when I do not get third or fourth if I stop and put in reverse for a second I will get third and fourth when I drive again until cycle key....and I do not get third and fourth manually shifting either. help losing my mind!

chwhite0783 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-04-2013, 11:23 PM   #2
MadderThanMax
Registered User
2001  
 
Join Date: Oct 2011
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 1,834
Try Disconnecting the TCM and reconnecting.. also get the fault codes read.. It sounds like you are in Limp Home Mode.
MadderThanMax is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-04-2013, 11:30 PM   #3
Relax_Jimmy24
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Carson CA
Posts: 390
i think you have to take it to the dealer and have them perform a quick learn since you replaced the solenoid and have them erase any transmission codes. correct me if am wrong. as i am in the process of replacing my solenoid pack
Relax_Jimmy24 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-04-2013, 11:52 PM   #4
MadderThanMax
Registered User
2001  
 
Join Date: Oct 2011
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 1,834
True! Yes, I think there was a flash drive update for them as well...
MadderThanMax is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-05-2013, 07:32 AM   #5
chwhite0783
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: toms river, nj
Posts: 2
Tried reset. No codes at all
chwhite0783 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-05-2013, 07:52 AM   #6
MadderThanMax
Registered User
2001  
 
Join Date: Oct 2011
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 1,834
Sounds like you have to bite the bullet here and put it in to A tranny expert.. I think it maybe a valve box issue.
MadderThanMax is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.