Guys PLEASE HELP! 2.7 overland. - Page 2 - JeepForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 24 Old 11-24-2013, 01:26 PM Thread Starter
Longdayslongnig
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hastings
Posts: 16
Brill! Many thanks guys!

Longdayslongnig is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 24 Old 11-25-2013, 12:36 PM Thread Starter
Longdayslongnig
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hastings
Posts: 16
Just to update, changed belt and pulley, jeep she is as good as new!!!
Longdayslongnig is offline  
post #18 of 24 Old 11-25-2013, 12:44 PM
PA55
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Wrentham
Posts: 80
Excellent news thanks for the update.

Jim
PA55 is offline  
post #19 of 24 Old 11-27-2013, 01:56 PM Thread Starter
Longdayslongnig
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hastings
Posts: 16
Argh next thing!!! I've never had so much bad luck with a fudging car!! My alternator has gone! We'll I assume it's gone!! My jeep wouldn't change gear! Was like it was stuck in 2nd then the check gauges light came back on again! And low and behold the battery died!!! I had a new batterie 6 days ago! This is just ridiculous!

I read the fault codes in the vehicle which where - p1130, p0700, p0340, p0620 and finally p1270.

Do any of these mean my jeep is dead??? I am unbelievably tempted to go touch my car and claim on the insurance!
Longdayslongnig is offline  
post #20 of 24 Old 11-27-2013, 02:47 PM
PA55
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Wrentham
Posts: 80
The codes could be due to the flat battery, put a fully charged battery on it, start it up and check the voltage across the battery the interior gauge will do.
You should get around 14v with the lights on.

Then take it from there.

Jim
PA55 is offline  
post #21 of 24 Old 11-27-2013, 03:06 PM Thread Starter
Longdayslongnig
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hastings
Posts: 16
It just had a new battery last Friday? So the alternator must be wandered right???
Longdayslongnig is offline  
post #22 of 24 Old 11-27-2013, 03:11 PM
PA55
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Wrentham
Posts: 80
Going back to your original post if the alternator had diesel over it then it could be burned out. but test it first. Your engine has run without a belt so that will drain your battery.
PA55 is offline  
post #23 of 24 Old 11-27-2013, 03:17 PM Thread Starter
Longdayslongnig
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hastings
Posts: 16
Once again would the gears not changing be linked?? I believe the battery being so low would shut down the ecu? Put it into limp mode or something? The Ava's fault reader couldn't even work in the ecu because the low power.. I only get the fault codes doing the ignition trick on, off, on, off, on.
Longdayslongnig is offline  
post #24 of 24 Old 11-27-2013, 03:28 PM
PA55
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Wrentham
Posts: 80
Yes, it's gone into limp mode because of low battery power thats code 620 and 700 is a generic code for a gearbox fault.
1130 is low or high fuel pressure 340 is crankshaft sensor and 1270 is Intake Port Swirl Actuator.

But the Jeep needs a really good fully charged battery around 100Ah

when the battery goes low it throws up all sorts of codes.

Jim
PA55 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome