Blower not working - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 12-16-2013, 06:21 AM Thread Starter
sbsshadow
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Hertfordshire
Posts: 46
Blower not working

Hey all , hope you are well , so ..........the blower does not work on one of my WJ's I have bought the blower motor but after looking under the passenger side under the glove box , I can see a board with a capaciter hanging off , does anyone know what this board is , as it does not look like the heater resistor ? Thank you

sbsshadow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-16-2013, 07:49 PM
berndog67
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Nov 2011
Location: fort edward
Posts: 480
without a pic its hard to say, but there is a heater resistor board towards the bottom of the blower unit, they are notorious with overheating and going bad, there are new ones that come with new wiring and connections to solve that problem, i had it happen to me two years ago during the winter, took me a week to finally figure out thats what went bad, and another week to get the new one with the new connection and wires, nothing like two weeks without heat! takes less than 30 mins to replace/install it, havent had a problem since! the only problem is that its wayyyy up under the dash almost to the firewall, so the upside down contorting way to reach it kinda sucks!

2003 WJ Overland, 4.7HO, D30 & D44A (1 tons going in now!), RC Long Arm, lifted 4" Front 6" Rear, RC 2.2 4" Shocks, JKS track bar, custom hi-steer, 35" Procomp M/T's on JK rims, beefed up Overland rock rails, custom skids and dif gaurds, Rugged Ridge 8500 synthetic winch in custom hidden mount
berndog67 is offline  
post #3 of 4 Old 12-17-2013, 04:35 AM Thread Starter
sbsshadow
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Hertfordshire
Posts: 46
ok lol, I will try to get a pic up later
sbsshadow is offline  
post #4 of 4 Old 12-19-2013, 02:32 AM Thread Starter
sbsshadow
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Hertfordshire
Posts: 46
Just ordered the resistor from JEEP , not bad at 50 !
sbsshadow is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome