blew upper radiator hose and.... - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > blew upper radiator hose and....

All Bilstein shocks & struts - Lowest Prices Ever and Santa Kolak Announces: Kolak Exhaust 20% Off Sale!Introducing MONSTALINERô UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 07-16-2013, 09:57 PM   #1
lostbiker
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2012
Location: lynnwodd, washington
Posts: 84
blew upper radiator hose and....

my girls 99 wj limited blew the upper radiator hose and after a quick fix it started to nock and shake and bogged downed and died. checked the oil level and it was low and burnt so we put 4 quarts in and got a little better but still the same.... any suggestions? she has a rebuilt 5.2 with 45000 on it but 250XXXXX and the cluster

lostbiker is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-16-2013, 11:16 PM   #2
pinky2252s
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Broomfield, Colorado
Posts: 1,825
Quote:
Originally Posted by lostbiker View Post
my girls 99 wj limited blew the upper radiator hose and after a quick fix it started to nock and shake and bogged downed and died. checked the oil level and it was low and burnt so we put 4 quarts in and got a little better but still the same.... any suggestions? she has a rebuilt 5.2 with 45000 on it but 250XXXXX and the cluster
First of all, this is most likely about a ZJ right?

Second, I would be worrying about why it was 4 quarts low. If it was ran for a long time with only like 2 quarts in it, the engine might be toast.
__________________
Is it broken?

Colorado Jeep Club Member #2252
2001 Laredo, 2004 Special Edition
pinky2252s is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-17-2013, 12:32 AM   #3
Jer-Bear
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: , Texas
Posts: 498
Quote:
Originally Posted by pinky2252s View Post

First of all, this is most likely about a ZJ right?

Second, I would be worrying about why it was 4 quarts low. If it was ran for a long time with only like 2 quarts in it, the engine might be toast.
^^ Yep. Ruined cams and many other things that need friction.
__________________
/ 2002 WJ 4.7 H.O. / Flowmaster 50 SUV / Magnaflow Cats / Rocking that 2WD! /
Jer-Bear is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-17-2013, 01:07 AM   #4
alfaitalia
CRD Pilot!
 
alfaitalia's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bognor, West Sussex. England. Great Britain
Posts: 3,359
Quote:
Originally Posted by Jer-Bear View Post

^^ Yep. Ruined cams and many other things that need friction.
Or rather don't need friction!
__________________
There are 10 types of people in the world......those that understand binary...and those that don't.
alfaitalia is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-17-2013, 09:37 AM   #5
Jer-Bear
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Location: , Texas
Posts: 498
Quote:
Originally Posted by alfaitalia View Post

Or rather don't need friction!
Whoops lol
__________________
/ 2002 WJ 4.7 H.O. / Flowmaster 50 SUV / Magnaflow Cats / Rocking that 2WD! /
Jer-Bear is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-17-2013, 01:06 PM   #6
rdkendrick
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 3,134
Quote:
Originally Posted by lostbiker View Post
my girls 99 wj limited blew the upper radiator hose and after a quick fix it started to nock and shake and bogged downed and died. checked the oil level and it was low and burnt so we put 4 quarts in and got a little better but still the same.... any suggestions? she has a rebuilt 5.2 with 45000 on it but 250XXXXX and the cluster
Wow, 25,000,000 is even more than what I had. :-D

Sent from my iPad using Forum Runner
rdkendrick is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-19-2013, 04:31 AM   #7
cykaaro
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Apr 2012
Location: orangville, ON
Posts: 2,840
Either way, doesn't sound good.... .... where did the oil go? major leak that wasn't detected or seen? and how long was it run like that. Not good if its smelling burnt at all.
__________________
The beatings will continue until attitudes improve!

HID Quad bi-xenon + foglight retrofit
http://www.hidplanet.com/forums/showthread.php?44572-Jeep-2000-Grand-Cherokee-WJ
cykaaro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.