Bad gas mileage - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > Bad gas mileage

FS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitTHE NEW! VANCO DUAL MODE 15/16″ Big Brake Kit w/BlaFS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great value

Reply
Unread 10-21-2013, 06:41 PM   #1
Grndcherokeewj
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Aug 2013
Location: St clair shores, Michigan
Posts: 72
Wj Bad gas mileage

Im am getting 8.3 mpg in my 2000 jeep grand cherokee
No codes or vheck engine light, rotella t5 every 4k miles. Runs great bad gas mileage

Grndcherokeewj is offline   Reply With Quote
Unread 10-21-2013, 09:03 PM   #2
Moochs4x4
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Long island, NY
Posts: 12
New plugs, air filter, diff fluids, belt, thermostat and check/clean/replace sensors, adjust tire pressure. After that I'd say its almost 14 years old and still on the road so good job.
Moochs4x4 is offline   Reply With Quote
Unread 10-21-2013, 09:55 PM   #3
Grndcherokeewj
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Aug 2013
Location: St clair shores, Michigan
Posts: 72
New plugs are in new filter, has diff fulid in, no codes are on the computer its really wierd but my gas mileage is terrible
Grndcherokeewj is offline   Reply With Quote
Unread 10-21-2013, 09:55 PM   #4
Grndcherokeewj
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Aug 2013
Location: St clair shores, Michigan
Posts: 72
It really is at like 8 mpg
Grndcherokeewj is offline   Reply With Quote
Unread 10-23-2013, 02:02 PM   #5
rockyrivermark
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Fairview, Ohio
Posts: 84
mine is going through that right now. came out of no where. I hear possible inflow o2 sensor. Even if it doesn't throw a code. other possibilities were coils from what I read. make sure to only put copper plugs in. I guess the 4.0's don't run well on platinum or others.
rockyrivermark is offline   Reply With Quote
Unread 10-25-2013, 09:57 AM   #6
Grndcherokeewj
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Aug 2013
Location: St clair shores, Michigan
Posts: 72
Okay well i put in double platinums and i have 2 bosch o2 sensors in it could this be the cause of my problem?
Grndcherokeewj is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.