For all those with "memory seat disabled" message - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 19 Old 06-28-2013, 07:46 AM Thread Starter
maloj2003wj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Brooklyn
Posts: 602
For all those with "memory seat disabled" message

So yesterday, my evic started giving me messages while driving "Memory seat disabled", "Vehicle not in park"...before that i was messing around with the junction box. I have a yellow wire in front of the junction box, which apparently did not have a tight connection. So i just messed around with for a little and everything is fine now. Here is what it looks like. Hope this helps someone. Shoot... Cannot attach pictures for some reason.. Will try later on


2006 WK LIMITED|5.7 HEMI
maloj2003wj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 Old 06-28-2013, 08:19 AM
Darnice
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Windsor
Posts: 894
Be Carefull messing with YELLOW wires, they tend to be for the airbag system. If you do, disconnect battery and wait a few min before messing with any yellow wires.
Darnice is offline  
post #3 of 19 Old 06-28-2013, 10:17 AM
imaguy3
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Az
Posts: 1,543
Are you sure you didn't accidentally bump the memory seat buttons with your arm? I've done that before.

EvilEagle - "Imaguy3 just made everyone in this thread his *****."
imaguy3 is offline  
post #4 of 19 Old 06-28-2013, 10:31 AM
thechainrule
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Philadelphia
Posts: 74
Im getting this error now too. What exactly did you do to get it to go away?
thechainrule is offline  
post #5 of 19 Old 06-28-2013, 12:37 PM
imaguy3
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Az
Posts: 1,543
FYI, if you push the button when the car is in gear you will get that message. The memory seats are automatically disabled whenever the car is in gear, the only work in park.

EvilEagle - "Imaguy3 just made everyone in this thread his *****."
imaguy3 is offline  
post #6 of 19 Old 06-28-2013, 12:58 PM Thread Starter
maloj2003wj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Brooklyn
Posts: 602
I know that if you push the button ehile the car is in gear you will het that message. But if that wire has bad connection your doors will also not lock after you turn the key. I'm not sure why but i'm not able to upload the pictures. Let me do it through photobucket.

2006 WK LIMITED|5.7 HEMI
maloj2003wj is offline  
post #7 of 19 Old 06-28-2013, 12:59 PM Thread Starter
maloj2003wj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Brooklyn
Posts: 602
http://i128.photobucket.com/albums/p...ps5ea15986.jpg
Right here

2006 WK LIMITED|5.7 HEMI
maloj2003wj is offline  
post #8 of 19 Old 06-28-2013, 02:42 PM
imaguy3
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Az
Posts: 1,543
Quote:
Originally Posted by maloj2003wj View Post
I know that if you push the button ehile the car is in gear you will het that message. But if that wire has bad connection your doors will also not lock after you turn the key. .
Yeah, I was saying that for the person that posted above me.

What do you mean by the doors locking when you turn your key? Most cars have automatic locks that occur when you put it in gear or reach a certain speed. I personally disabled mine through the EVIC

EvilEagle - "Imaguy3 just made everyone in this thread his *****."
imaguy3 is offline  
post #9 of 19 Old 06-28-2013, 03:16 PM
webby88
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: New York
Posts: 329
I had the same message coming up on my evic ('00 4.7 laredo) and I dont have memory seats. The message came and went for the longest time and I fixed it by chance when I did my 'big 3' upgrade to 0 gauge wires.

I updated these major wires, (+) alternator to battery, (+) battery to pdc, (-) battery to engine block, (-) battery to chassis and besides for bettwe overall electrical performance in the dub the message stopped coming up.

I chalk it up to voltage fluctuations due to high resistance in the factory wiring, also corrosion buildup on the battery terminals, which is causing the BCM to throw out random messages.

'03 Grand Cherokee Limited 4.7 QD - DD
'00 Grand Cherokee Laredo 4.7 QT - Shes Alive!
webby88 is offline  
post #10 of 19 Old 06-28-2013, 06:02 PM Thread Starter
maloj2003wj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Brooklyn
Posts: 602
Quote:
Originally Posted by imaguy3

Yeah, I was saying that for the person that posted above me.

What do you mean by the doors locking when you turn your key? Most cars have automatic locks that occur when you put it in gear or reach a certain speed. I personally disabled mine through the EVIC
My previous Laredo locked doors when i recahed 15mph. This overland is annoying. Once you turn the key in the ignition all doors lock after the beeps... My friends infinity qx does the same thing. I'm not sure if that is factory or one of the previous owners had an aftermarket remote unlock and it happened after it was removed. If anybody has a cure for this please let me know!

2006 WK LIMITED|5.7 HEMI
maloj2003wj is offline  
post #11 of 19 Old 06-28-2013, 06:08 PM
imaguy3
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Az
Posts: 1,543
Quote:
Originally Posted by imaguy3 View Post
I personally disabled mine through the EVIC
Quote:
Originally Posted by maloj2003wj View Post
Once you turn the key in the ignition all doors lock after the beeps... . If anybody has a cure for this please let me know!
Use your EVIC to disable it... scroll through the menu until you see something like "automatic locks" or something, then hit the "step" button to switch it to off/no

EvilEagle - "Imaguy3 just made everyone in this thread his *****."
imaguy3 is offline  
post #12 of 19 Old 06-28-2013, 07:00 PM Thread Starter
maloj2003wj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Brooklyn
Posts: 602
Quote:
Originally Posted by imaguy3

Use your EVIC to disable it... scroll through the menu until you see something like "automatic locks" or something, then hit the "step" button to switch it to off/no
I tried when I first got the jeep. Does not work.

2006 WK LIMITED|5.7 HEMI
maloj2003wj is offline  
post #13 of 19 Old 06-28-2013, 07:25 PM
DarkStarr
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Kansas City
Posts: 134
Yea that seems aftermarket. My 2003 Overland locks at 15 not with the key.
DarkStarr is offline  
post #14 of 19 Old 06-28-2013, 07:48 PM
jpaytoncfd
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Casco
Posts: 108
locking with the key is an aftermarket remote start or alarm. look under the dash it would be there. you'll see lots of spliced wires.
jpaytoncfd is offline  
post #15 of 19 Old 06-29-2013, 06:32 AM Thread Starter
maloj2003wj
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Brooklyn
Posts: 602
Quote:
Originally Posted by jpaytoncfd
locking with the key is an aftermarket remote start or alarm. look under the dash it would be there. you'll see lots of spliced wires.
Yea i have noticed that too when i got this jeep. It has a lot more wiring under the dash than my previous laredo. But i have to figure out which wires actually go where... Anybody has any pointers?

2006 WK LIMITED|5.7 HEMI
maloj2003wj is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome