99 GC shaking, stalling, sputter.... - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > 99 GC shaking, stalling, sputter....

2007-2014 Jeep Wrangler Black (Paint to Match) Grille2007-2014 Jeep Wrangler Black Sun Shade (Rugged Ridge)Advance Adapters SYE Kits

Reply
Unread 05-24-2013, 05:39 PM   #1
tensbar
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 17
99 GC shaking, stalling, sputter....

Jeep started shaking intermittently, start up, stop lights, etc. Progressed to would not turn over 1st try , 2nd turn of key no problem. progressed to shaking, when gas depressed no power, very rough idle, sputtering etc. let it go in just idle for a few min and it would seem to catch and drive halfway decent , although still shake at lights, and not a lot of power. Shop said bad Fuel pump. Changed fuel pump, no change, was told bad O2 sensor, new sensor no change. check engine light is on but no codes retrieved. When this first began, Spark plugs looked like crap, replaced them all and it worked perfectly. for one day. sometimes when driving there is a loud "popping" noise coming from what sounds like the glove compartment area, like air popping. Also replaced the coil as well.

tensbar is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2013, 09:31 PM   #2
revelc
Registered User
1985 FSJ Wagoneer 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Tyler, Texas
Posts: 663
Your in the wrong sub-forum. This is for Full Size Jeeps.
__________________
Wag Rebuilt 360, 260H, 727, Locked 44, AMC 20, 208, 31" M/T's, 4" Rustys, 2.5" Duals. SOON:SOA SF, 496, T400, Doubler, D60's, 37" M/T's <-TOY
Cherokee Rebuilt 360, 2" Duals, mostly stock. SOON: Hot Street 401, 4'' Rustys, 33" BFG A/T's maybe a T-case to get rid of Q-Track <-TOW RIG
revelc is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2013, 10:13 AM   #3
jroth0916
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Aug 2012
Location: Mesa, AZ
Posts: 10
I have been experiencing a similar problem with the 2001 GC I have. I have been experiencing the same problem randomly for almost a year now. Hopefully someone gets you an answer. There is a service bulletin for the 4.7L engines, I think it's TSB 1803705. This might be a solution.
jroth0916 is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2013, 11:50 PM   #4
Lrw95
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Apr 2012
Location: Lenexa, Kansas
Posts: 78
Try the fuel pump. Mine had similar issues to yours and after I replaced the fuel pump everything was fine.
Lrw95 is offline   Reply With Quote
Unread 05-31-2013, 01:29 AM   #5
alfaitalia
CRD Pilot!
 
alfaitalia's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bognor, West Sussex. England. Great Britain
Posts: 2,918
Quote:
Originally Posted by Lrw95 View Post
Try the fuel pump. Mine had similar issues to yours and after I replaced the fuel pump everything was fine.
He said he already replaced the pump! Pay attention you at the back!
Sounds like it could be a low power issue to me. Have you checked the battery (a load test is better than just checking the voltage). Also is the alternater charging at correct voltage even with lots of load on it. Low or varying voltage can cause all sorts of running issues on these models.
__________________
Before you judge a man, walk a mile in his shoes; after that, who cares?! He's a mile away and you've got his shoes!
alfaitalia is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.