4.7L runs 5 sec and shuts off. - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > 4.7L runs 5 sec and shuts off.

Steering and more from Ruffstuff!The Ruffstuff 9" Disc Brake brackets!Offset Tie Rod Kit From RuffStuff!

Reply
Unread 10-15-2013, 04:38 PM   #1
johnmcm1
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: loxahatchee, Fl.
Posts: 3
4.7L runs 5 sec and shuts off.

Hello,
I have a 2002 GC Laredo. When I start it, it will run for about 5 sec. and shut off. During the 5 sec I can run up to any RPM I want and then it dies. Checked MAP. 4.7 V key on. About 1.1V at start. Fuel pressure is 55 PSI measured at rail. I have no codes after 10 cycles. Any ideas?

johnmcm1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-15-2013, 07:28 PM   #2
mycreativename
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Amherst, NY
Posts: 2,056
That sounds like it could be a sentry key issue. Do you have a remote start on your WJ? I had one where the chip had become dislodged from where it needed to be and my Jeep would not run without me disconnecting the remote start.
__________________
99' WJ, 2.5" Rusty's, Bilstein 5100's, JKS TrackBar, Moog SuperTrailBoss
"With enough fabbing, time & $, it's certainly possible.
That being said, it's like boinkin' your sister...just because you can, doesn't mean you should." - Double E
mycreativename is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-15-2013, 08:30 PM   #3
johnmcm1
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: loxahatchee, Fl.
Posts: 3
Pretty close. I was using the hide-a-key. When I switched to the normal key it runs fine. The SKIM or VTSS system was shutting down the engine. Just went out and ran it around the yard. Will do a road test tomorrow.
johnmcm1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 10-16-2013, 08:53 AM   #4
Jeeples
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: forum/f310/, UT
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by johnmcm1 View Post
Pretty close. I was using the hide-a-key. When I switched to the normal key it runs fine. The SKIM or VTSS system was shutting down the engine. Just went out and ran it around the yard. Will do a road test tomorrow.
Right. If your Hide-a-key doesn't have the RFID chip built into and/or isn't programmed to the SKIM/VTSS, the vehicle won't run for more than a few seconds.
__________________
His: '00 WJ 4.7 Limited- stock

Hers: '03 WJ 4.7 V8- IRO 3", 245/75/16 Duratracs
Jeeples is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.