2003 Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 HO several problems - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WJ Grand Cherokee Forum > 2003 Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 HO several problems

Rough Country Lift Kits and Parts!Clayton Off Road WJ Long Arm Kits!Baseline 4x4 Lifetime Warranty 4340 Chromoly Axle Shaft Ki

Reply
Unread 09-14-2010, 06:44 AM   #1
marciad32
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan
Posts: 65
2003 Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 HO several problems

Hello,
I have a few more problems that I wanted to turn to you guys for since you have helped me so much in the past.

My first question is simple on my 02 sensor I know I need it replaced and its $45.00 at Auto Zone for the Bosch 02 sensor is the wire long enough the part number is 13937 and my mom recently had to have her's replaced and the one they gave her the wire wouldn't reach so I want to make sure I don't run into the same problem.

Secondly, I had the whole heating system replaced the blower motor, blend doors and one other thing but I can't remember what it was called its located under the glove box well I had heat for 2 years and now no heat. I had a coolant flush yesterday and I had heat when I tested it but this morning no heat. Any suggestions.

The third thing and this is new so I have to still search on it but I figured I am send thing so I will add it to and it might not even be a question. I have to have the rear sway bar linkage kit replaced the driver rear side has a loose fitting is there anything special I need to know before having my fiance tackle this?

Thanks in advance.

marciad32 is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2010, 07:59 AM   #2
narnwv
Moderator
 
narnwv's Avatar
2000 WJ 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Cross Lanes, WV
Posts: 6,227
O2 sensor--It's recommended to ONLY use Mopar parts from the dealer, especially if you have the 4.0 I6

heating system--no heat? more detail please. Does the fan spin? Does A/C work?

A basic socket set + a couple wrenches is all you need for the sway bar links.
__________________
~Aaron

narnwv is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2010, 08:51 AM   #3
marciad32
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan
Posts: 65
I have a 4.7 HO
No heat - cold air blows out a/c never worked
marciad32 is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2010, 09:09 AM   #4
WiCkeDuDe
Web Wheeler
 
WiCkeDuDe's Avatar
2002 WJ 
 
Join Date: Dec 2007
Location: Utah
Posts: 3,100
Spend a little more and get a mopar sensor. It will eliminate alot of headaches down the road.
WiCkeDuDe is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2010, 09:36 AM   #5
marciad32
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan
Posts: 65
What is the best way to find that part number? I need the left upstream before catalac convertor.
marciad32 is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2010, 11:09 AM   #6
rm2001wj
Web Wheeler
 
rm2001wj's Avatar
2001 WJ 
 
Join Date: Aug 2005
Location: Memphis, TN
Posts: 3,098
You have two before the cat O2 sensors, one for each of the two minicats. The Mopar (Jeep 2001 -2003, 4.7L) numbers are:

Driver side (left bank) P/N = 56041942AA

Passenger side (right bank) P/N = 56041941AA
__________________
2001 WJ Limited with Quadra-Drive, Kenne Bell Supercharger, 3-inch Kolak exhaust, Stillen rotors (F/R) and MM pads, Addco sway bars (F/R).
rm2001wj is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2010, 06:58 PM   #7
insjim
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: missouri
Posts: 75
Check hoses going into heater core and see if they get hot " Heater core is possibly clogged" More than likely its your blend doors again....Check for codes on your computor on the heat display or drop glovebox and remove the blend door actuator and see if the BD shaft turns all the way around, If so $$$$$$
insjim is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2010, 06:10 AM   #8
marciad32
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan
Posts: 65
I did try the test where you hold down the a/c and the recirc button and turn the dial once click and two numbers came up I believe they were 52 & 54 but I have it written down at home. I am so sick of not having any heat. Do the blend doors need to be recalibrated at a dealership?
marciad32 is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.