post #1 of Old 10-26-2014, 01:39 PM Thread Starter
geoking3
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
1999 jeep grandcherokee 4.0 no start

Oringal issue was no fire to #3-#4. Replaced coil pack and oil pan . trys to start pops and spits. Checked and reset cam timing no change, connector to coil looks good. Codes p0353 than later got codes p0351 p0352. Almost starts sounds like a pop corn maker.


Last edited by geoking3; 10-26-2014 at 05:56 PM. Reason: spelling
geoking3 is offline  
post #2 of Old 10-26-2014, 06:00 PM
new2site
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Orange county
Posts: 1,057
*
Check the wires inside the wiring harness going to the coil were it curves around the back of the head/valve cover ....known to get cracks in it there from tight curve.
new2site is offline  
post #3 of Old 10-26-2014, 06:15 PM
jeepyard
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: plainville
Posts: 388
Sounds like you need to double check the cam sensor and make sure the timing is correct. If you have a haynes book it will tell you how to make sure it in time. It's rare but can happen that the teeth on the camshaft wear and the cam sensor will jump time when it's turning over to start. I have only seen one do this and had to replace the cam and lifters and the cam sensor assy to fix it but it has happened. I rebuilt a 2000 grand with a 4.0 and got the cam sensor in 180 degrees out and it popped and spit and had to pull it out and reset the cam sensor as the hayes book showed and it started up and ran after I did that. Like said above check the wiring at the back of the valve cover too...
jeepyard is offline  
post #4 of Old 11-01-2014, 11:49 AM
new2site
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Orange county
Posts: 1,057
resolved?
new2site is offline  
post #5 of Old 12-06-2014, 04:50 PM
jeepyard
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: plainville
Posts: 388
Quote:
Originally Posted by new2site View Post
resolved?
What was the issue you were having???? I'm interested to know what was going on with it!!!!
jeepyard is offline  
post #6 of Old 12-12-2014, 12:51 PM Thread Starter
geoking3
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
1999 jeep grand Cherokees had a coil that only work on that 1/2 year. New coil I bought was wrong. Fires on #3 not #1. Rewired tests good
geoking3 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome