Tranny "Kick" when not letting car warm up from cold start - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 02-20-2013, 09:27 AM Thread Starter
mortifer
Registered User
2011 WK 
 
Join Date: Jan 2011
Location: Saint Louis
Posts: 36
Tranny "Kick" when not letting car warm up from cold start

I have noticed that if I start the Jeep and attempt to put it in gear (Drive or Reverse) without giving the car 15-30 seconds to warm up, it will take 1-3 seconds before fully engaging the gear and give a fairly violent kick when fully engaged. It drives fine after this kick. If I let the car idle for 30 seconds or more it goes into gear without a fuss.

I know there are multiple complaints and TSBs on the WK2 transmission - is there one that specifically addresses this issue? I have a 2011 Overland with 5.7L Hemi.

Thanks guys!

mortifer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 02-20-2013, 01:47 PM
avalys
Registered User
2014 JK Wrangler 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Colorado Springs
Posts: 102
Yes, mine does this too, sometimes. I sort of like it. It reminds me I am operating a real machine and not playing some kind of video game.
avalys is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome